AKP'li belediye uyarıyı dinlemedi: Bataklığa yapılan konutlar satışa çıkarıldı

AKP'li belediye uyarıyı dinlemedi: Bataklığa yapılan konutlar satışa çıkarıldı
İstanbul’da AKP’li Güngören ilçe belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) “depremde felaket yaşanır” uyarısını dikkate almayarak “bataklık” olduğu belirtilen zemine yaptığı konutları satışa çıkardı. Cumhuriyet’ten Gökhan...

İstanbul’da AKP’li Güngören ilçe belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) “depremde felaket yaşanır” uyarısını dikkate almayarak “bataklık” olduğu belirtilen zemine yaptığı konutları satışa çıkardı. 

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam imzalı habere göre, Güngören Belediyesi, 2011 yılında Gençosman Mahallesi’ndeki toplam 2 bin 700 metrekare büyüklüğündeki iki araziyi “belediye hizmet alanı yapılacağı” gerekçesiyle kamulaştırdı. Ancak daha sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından arazilerin imar planı ‘konut ve ticaret alanı’ olarak değiştirildi. Güngören Belediye Başkanlığı’nın belediyeye gelir elde etmek için inşa ettiğini söylediği konutlar resmi gazetede yayımlanan ilanla satışa çıkarıldı. 84 adet daire, 3 ile 8 milyon TL arasında değişen muhammen bedelle, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesine göre “kapalı teklif usulü” ile satılacak. İhale 21 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Belediyenin 5 milyon 454 TL’ye kamulaştırdığı alandan en az 428 milyon TL gelir sağlayacağı ileri sürülüyor.