Deprem ödeneğiyle hastaneye badana yapmışlar

Deprem ödeneğiyle hastaneye badana yapmışlar
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle hakkında yıkım kararı verilen hastaneye ayrılan deprem ödeneği, badana yapılmak için kullanıldığı ortaya çıktı.

Muğla'da Menteşe Devlet Hastanesi hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı.

2018 yılında hakkında "depreme dayanıksız" raporu verilen ve yıkım kararı alınan Menteşe Devlet Hastanesi önce kapatıldı, daha sonra yeniden açıldı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın aktardığına göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, Menteşe Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıksız olduğu ve acilen yıkılması gerektiği belirtildi.

Hastanenin aynı bahçede bulunan 3 blokundan 2'si hakkında yıkım kararı alınırken biri hakkında ise güçlendirme kararı alındı.

İlerleyen süreçte deprem tahkik raporu beklenmeden hastanenin yeniden faaliyete geçmesi için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunuldu ve hastane iki yıl sonra yeniden açıldı. Olay, hastanede çalışan hemşire Abdullah Gül'ün şikayet dilekçesiyle ortaya çıktı.

Dilekçede 6 Şubat depremlerini hatırlatan Gül, hastanenin derhal kapatılması gerektiği ifadelerine yer verdi.

Ödenek, badanaya harcandı

Ayrıca deprem güçlendirmesi için ayrılan 800 bin TL'lik ödeneğin de, hastanenin tadilat ve badana işlemleri için harcandığını belirten Gül, kamuyu zarara uğratan 'şüphelilerin' cezalandırılmasını talep etti.

İddia: Hastane, eczacılar istediği için taşınmamış

Bir diğer iddia ise, Menteşe Devlet Hastanesi'nin, hastane civarındaki eczacıların istemediği için taşınmaması oldu.

Saymaz'ın yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

"Eski AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, hastanenin açılma gerekçesini “Esnaflarımız, eczacılarımız ve vatandaşlarımızın beklediği bir talepti” diye izah ediyor. Yani, hastane çevresindeki eczacıları memnun etmek için insan hayatını hiçe saymışlar."