Akşener'den 'parlamenter sistem' çıkışı: Meselemiz Erdoğan’ın gitmesi değil sistemin değişmesi

Akşener'den 'parlamenter sistem' çıkışı: Meselemiz Erdoğan’ın gitmesi değil sistemin değişmesi
İYİ Parti lideri Meral Akşener Denizli'de partisinin adaylarını tanıttı. Akşener, "Allah'ın izni ve sizlerin teveccühü ile seçimi alacağımıza inanıyorum. Sonra da çok hızlı bir şekilde parlamenter demokrasiye geçiş sağlanacak"...
İYİ Parti lideri Meral Akşener Denizli'de partisinin adaylarını tanıttı. Akşener, "Allah'ın izni ve sizlerin teveccühü ile seçimi alacağımıza inanıyorum. Sonra da çok hızlı bir şekilde parlamenter demokrasiye geçiş sağlanacak" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Denizli'deki teşkilat buluşmasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İstanbul ve Ankara'nın alınması 2023'te bu ucube sistemin değiştirilmesine yönelik önemli bir umuttu ama olmadı" diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı.

"Önce yerel seçimlerde daha sonra da 2028'de, bu ucube sistemi değiştirmek kaydıyla yol yürüyeceğimizi ilan ediyoruz. Allah'ın izni ve sizlerin teveccühü ile seçimi alacağımıza inanıyorum. Sonra da çok hızlı bir şekilde parlamenter demokrasiye geçiş sağlanacak.

Tek adamın iki dudağı arasına sıkıştırılmış siyasetten Türkiye’yi çıkarmamız lazım. Bu sistemin başına kimi koysak bir senede kafayı yer. Kimse düşmanımız değil. Meselemiz Erdoğan’ın gitmesi başkasının gelmesi değil, bu ucube sistemin değişmesidir."

Akşener, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Yasin Öztürk'ün adaylığını ilan etti.