ALDIR KARTAL ALDIR

ALDIR KARTAL ALDIR
2022 senesinin en iyi çıkış yapan takımı Kasımpaşa… Sezon başında ligden düşecek takımlar arasında sayılan Kasımpaşa, hoca ısrarıyla ve nokta devre arası transferiyle yakaladı bu başarıyı.Geçen bahsettim. Muleka misal....

2022 senesinin en iyi çıkış yapan takımı Kasımpaşa… Sezon başında ligden düşecek takımlar arasında sayılan Kasımpaşa, hoca ısrarıyla ve nokta devre arası transferiyle yakaladı bu başarıyı.

Geçen bahsettim. Muleka misal. 22 yaşında bu topçu leblebi gibi gol atıyor. Umut Bozok sezon başında geldi 25 yaşında 15 golü var. Yani aranınca bulunuyor. Şöhretleri kramponları gibi eskilerden medet ummak yeni maliyetleri satın almaktan başka ne olabilir, ama anlaşılamıyor şu mesele.

İstanbul kulüpleriyle evinde oynadığı 29 maçın sadece birini, onu da Karagümrük’e karşı kaybeden Beşiktaş, Kasımpaşa’dan ilk yarıda 2 gol yedi biri Muleka’dan.
Maça Kasımpaşa zaten iyi başladı. İlk dakikalardaki iki tehlike bir sağdan bir soldan Rosier tarafından savuşturuldu. Kasımpaşa 20’lerde ağırlığını iyice oyuna koydu. 27’de Ben Ouannes topu direğe nişanladı. Bir dakika sonra Muleka fırsatçılığını gösterdi. Santradan sonra Muleka ikinciyi de bulabilirdi, Ersin topu kornere çeldi.
Maç tuhaf bir şekilde gerginleşti. Birbiri ardına yapılan fauller, itirazlar, yere yatmalar centilmenliği unutturdu. Direğin golüne izin vermedi Ben Ouannes, ilk yarıdaki uzatmanın ilk dakikasında skoru ikiledi. Yenen iki golde de Vida’nın bariz hataları olduğunu not edelim.

Ghezzal’ın ceza sahasında indirilmesine hakem yanlışlıkla da olsa penaltı çalabildi. Ancak bu iyi niyetli girişim de pozisyon öncesi ofsayt olduğu gerekçesiyle kayıtlardan silindi.

İkinci yarıda Rıdvan ve Güven’i kenara alan Valerien İsmael, Emirhan ve Umut Meraş’ı sahaya sürdü. Tribünler oh be nihayet yeniden Emirhan diye sevindi aziz mübarek gün.

Değişiklikler Beşiktaş’ı hareketlendirmiş görünse de çok sürmedi. Bu Kenan Karaman nasıl bir büyü yapıyorsa Valerien İsmael’i de etkiledi. O bile medet umdu. Gerçi Batshuayi ile karşılaştırırsak “Ne farkı” diyen çok olur. Kendini oyuna aldırdı sonuç olarak.

Beşiktaş’a çalınmayan, VAR’a bile gitmeyen buz gibi penaltı pozisyonunu saymazsak Emirhan’ın tek başına yarattığı pozisyonu N’Koudou gole çeviremedi.

Muleka maçın sokurunu 82’de belirleyip oyundan çıktı. Gol sayısını 10 maçta 11’e çıkarıp krallık yarışında iddialı konuma geldi, Beşiktaş’ın da Avrupa’ya gitme hayalini mucizelere bıraktı.

Valerien İsmael, İnönü’de ilk yenilgisini yaşadı ve yaşattı. Sahasında çok alışık değildir Beşiktaş bu kadar ağır skora. Kasımpaşa akıllı ve arzulu futboluyla skoru da galibiyeti de fazlasıyla hak etti.

Müsabakanın bitiş düdüğüyle protesto edilmesi gereken çok sayıda kramponu yine şaşırttı Beşiktaş tribünleri… Topçular en azından ıslıklanmayı beklerken, tribün takımı ve hocasını çağırıp “Aldırma Gönül’den” etkilenen bestesini söyledi. Aldırma Kartal Aldırma.

Başta hoca ve topçular şaşakalıp bu kez onlar tribünleri alkışladı. Emirhan yedek kulübesine çöküp hıçkıra hıçkıra ağladı.

Ben o gözyaşlarının yanındayım. Emirhan’ı ağlatmayın. Aldırın Kartal aldırın artık.