Ali Koç'tan ligden çekilme çıkışı: Gerekirse alt lige düşeceğiz!

Ali Koç'tan ligden çekilme çıkışı: Gerekirse alt lige düşeceğiz!
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, olaylı maça ilişkin FB TV’de açıklamalarda bulundu. Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinden istifa eden Ali Koç, ligden çekilme kararını da değerlendireceklerini söyledi.Süper Lig’in 30....
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, olaylı maça ilişkin FB TV’de açıklamalarda bulundu. Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinden istifa eden Ali Koç, ligden çekilme kararını da değerlendireceklerini söyledi.

Süper Lig’in 30. haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor’a konuk oldu. 5 golün atıldığı karşılaşmayı Fenerbahçe 3-2 kazandı. Galibiyetin ardından orta sahaya gidip galibiyet kutlaması yapan Fenerbahçeliler, Trabzonsporlu taraftarların saldırısına uğramıştı.

Olaylı derbi sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç FB TV’de açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor yönetimi, yaşananları futbolcularımıza yıkmaya çalışıyor"

Ali Koç'un konuşmasından satır başları şöyle:

"Biz kendi sahamızda Trabzonlu yöneticileri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Dün onlar da bizi çok iyi ağırladılar. Yönetimsel bir sorun yok. Pek çok konuda aynı noktadayız. İki kulüp arasında yönetimsel sorun yokken bunların yaşanması akıl tutulmasıdır. Bu kavgayı iki camia arasındaki bir boyuta dönüştürmek istemiyoruz. Trabzon tarafında bir çalışma var. Yaşanan gerginliği Fenerbahçeli futbolculara bağlayacakları konuşuluyor. İnşallah bunu yapmazlar.

"En büyük mağdur Fenerbahçe"

Dün gecenin mağduru Fenerbahçe'dir. Futbolcular, kendilerini linçten korudular. Aileleri endişe yaşadı. Bir avuç güvenlik görevlimiz mağdur. Trabzon'da turuncu yelek giyen güvenlik güçlerine de teşekkür ederim. Büyük çaba sarf ettiler. En büyük mağdur, Fenerbahçe…

Trabzon'da turuncu yelek giyen özel güvenlik güçlerine teşekkür etmek istiyorum. Olayları önlemek için büyük çaba sarf ettiler.

Artık bu iş çığırından çıkmıştır. Fenerbahçe'nin gördüğü muamele bizim tahammül edebileceğimiz bir durum değildir.

Otobüsümüz kurşunlandı, faili meçhul. Başarılı olsalardı ne olacaktı? Dünyaya rezil olacaktık. Dün gece bir futbolcu linç edilseydi ne diyecektik? Bu son olsun mu diyecektik? Özellikle Fenerbahçe söz konusuyken

"Kulüpler Birliği'nden istifa ettim"

Futbol nabzını biraz bilen insan işin nereye gideceğini bilir. Maçın devam etmesi olacak iş değil! Halil Umut Meler, UEFA'da böyle bir maçı devam ettirse, lisansı iptal olur. Denizli'deki maç da iptal edilmeliydi. Su savaşları dediğimiz maçta 19 polis yaralandı, o maç da iptal edilmeliydi. Dün akşam da iptal edilmeliydi. Belki yaşadığı travmadan dolayı psikolojisi yeterli değildi diyenler var ama şunu söyleyeyim, ülkemizin içinde bulunduğu durumda hiçbir hakem o maçı iptal edilemezdi. TFF'nin bu maç devam edemez demesi gerekirdi. Kulüpler Birliği Başkanlığından istifa ettim."

"Rakibimizin siyasi gücünü herkes biliyor"

Rakibimizin gücünü herkes biliyor. Siyasi, bürokrasi vs. Hakemler çekiniyor karar vermeye! Dünkü maç 2-2 bitse mesela ne olacaktı? Sahaya meşale geliyor. Hakem dönüp meşaleyi görüyor. Düdük çalıp oyunu durdurmuyor, oyunu devam ettiriyor! Bir kez daha zorbalıkla bir şampiyonluğu daha mı elimizden alacaklardı!"

"Gerekiyorsa alt lige düşeceğiz"

Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz! Herkes aklını başına almalı! Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız. Yeter! Maç 2-2 bitse şampiyonluk gitti! Belki başka yerde yapacaklar! Bunu kim organize etti? Trabzonspor Yönetim Kurulu organize etmedi? Birileri etti! Neden polis yoktu, neden emniyet önlemi alınmadı?