Altaylı'dan katılacağı etkinliğin sponsorluğundan çekilen Togg'a: Bir siyasi görüşün markası olmak iyi midir?

Altaylı'dan katılacağı etkinliğin sponsorluğundan çekilen Togg'a: Bir siyasi görüşün markası olmak iyi midir?
Fatih Altaylı, konuk olarak yer alacağı Brand Week İstanbul'a sponsor olan Togg'un sponsorluktan çekilmesine ilişkin, "Bunu yapmaya mecbur bırakıldıklarını tahmin ediyorum. Emir demiri keser" dedi. Gazeteci Fatih Altaylı’nın katılacağı...

Fatih Altaylı, konuk olarak yer alacağı Brand Week İstanbul'a sponsor olan Togg'un sponsorluktan çekilmesine ilişkin, "Bunu yapmaya mecbur bırakıldıklarını tahmin ediyorum. Emir demiri keser" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın katılacağı Brand Week İstanbul etkinliğine Togg firmasının sponsor olması sosyal medyada tepki çekmişti. Togg bir açıklama yaparak sponsorluktan çekildiğini duyurdu.

Altaylı, yazısında karara ilişkin, "Togg, benim de konuşmacılardan birinin konuğu olarak yer alacağım etkinlikteki “sponsorluğundan” çekildi. Kurumsal olarak bu tartışmaların içinde olmak istemediklerini belirterek sponsor olmayacaklarını belirttiler. Bunu yapmaya mecbur bırakıldıklarını tahmin ediyorum. Emir demiri keser. Aslında burada tek “sorun” ben değildim. Bunu etkinliğe, organizasyona saldıranların farklı mesajlarında görmek mümkün" diye yazdı:

Altaylı şöyle devam etti:

Saldırının hedefi ben gibi gösterilsem bile, etkinliği hedef alanların farklı mesajlarında, sadece benim değil, etkinliği organize eden firmanın kimliği de hedefe oturtuluyordu. İktidar sahipleri açısından rahatsız edici olan bu etkinliği düzenleyenlerin, CHP ve CHP’li belediye ile yakın oldukları iddiası idi. Togg’un sponsorluğunu eleştirenler, bir yandan da “İmamoğlu’na yakın birinin eşinin organize ettiği bir etkinlik nasıl olur da bizim Togg’umuz tarafından desteklenir” mesajları veriliyordu. Bir otomobil, bir siyasi araç, bir siyasi meta haline getirilmişti. Togg’a asıl zararı veren aslında bu tavırdı. Tüm topluma hatta tüm dünyaya hitap etmesi gereken bir endüstriyel ürün, bir parti, bir siyasi görüşün malı, bir tür Siyasal İslamcı bayrağı haline getiriliyordu. Markaya asıl zararı veren de aslında buydu.

TIKLAYIN Togg, Fatih Altaylı’nın konuşmacı olduğu etkinlikten çekildi