Aslan yavrusuna lüks araçta şehir turu!

Aslan yavrusuna lüks araçta şehir turu!
Tayland'da zincirlenmiş halde aslan yavrusuna, lüks bir aracın arka koltuğunda şehir turu attırılması sosyal medyada gündem oldu. Tayland polisi, Pattaya kentinin sokaklarında Bentley marka lüks araçta şehir turu attırılan 'evcil'...
Tayland'da zincirlenmiş halde aslan yavrusuna, lüks bir aracın arka koltuğunda şehir turu attırılması sosyal medyada gündem oldu. 

Tayland polisi, Pattaya kentinin sokaklarında Bentley marka lüks araçta şehir turu attırılan 'evcil' aslanın sahibini gözaltına aldı. Aslan yavrusunu şehrin sokaklarında daha sonra ülkeyi terk eden Sri Lankalı bir erkeğin gezdirdiği ortaya çıktı.

BBC'nin haberine göre, beyaz bir lüks aracın arka koltuğunda şehirde gezdirildiği görülen aslanın görüntülerinin sosyal medyada gündem olmasının ardından, aslanın 'sahibi' olduğu anlaşılan ve Sri Lankalı erkeğin arkadaşı olduğu değerlendirilen Sawangjit Kosoongnern gözaltına alındı. Yavru aslanın tur sırasında zincirlenmiş olduğu belirtildi.

Tayland'da aslan sahibi olmak yasalara aykırı değil ancak bu durumun resmi olarak kayıt altına alınması gerekiyor. Taylandlı yetkililer, Sawangjit'in hayvanı Nakhon Pathom bölgesindeki Taylandlı bir erkekten aldığını, ardından Pattaya'ya gönderdiğini iddia ettiğini bildirdi. Ancak, aslanı satan kişinin tesisi bundan önce yetkililer tarafından kontrol edilmemişti, bu da hem transfer işlemini hem de mülkiyeti yasadışı hale getirdi.

Yasal mülkiyet altında 224 aslan var

Sawangjit, bu bağlamda 'izinsiz olarak kontrol altındaki vahşi bir hayvana sahip olmak' ile suçlandı. Bu suça Tayland'da 1 yıla kadar hapis cezası ve 2 bin 800 dolara kadar para cezası verilebiliyor. Polis, ceza kesmek üzere, aslanı havuzlu bir villada tuttuğu tespit edilen Sri Lankalı adam için de arama çalışması başlattı. Ancak, artık Tayland'da bulunmaması sebebiyle şüpheliye ulaşılamadı. Bu şüpheli de 'kontrol altındaki vahşi bir hayvanı kamusal alanlara götürmek' ile suçlandı. Bu suç için de 6 aya kadar hapis cezası ve 1400 dolara kadar para cezası öngörülüyor. Tayland'da yasal mülkiyet altında 224 aslan bulunuyor.