ATİBA HUTCHİNSON’NIN PEK GÜZEL HİKAYESİ

ATİBA HUTCHİNSON’NIN  PEK GÜZEL HİKAYESİ
Beşiktaş tarihinin en iyi yabancıları sayfasına ismini altın harflerle yazdırdı dün gece Atiba Hutchinson. Bir kramponun ne kadar savaşçı olacağını, ne kadar sağlam, ne kadar ahlaklı olacağını hem Türkiye’ye hem de futbolcu...

Beşiktaş tarihinin en iyi yabancıları sayfasına ismini altın harflerle yazdırdı dün gece Atiba Hutchinson. Bir kramponun ne kadar savaşçı olacağını, ne kadar sağlam, ne kadar ahlaklı olacağını hem Türkiye’ye hem de futbolcu olmaya çalışan genç topçulara gösterdi.
Çıktığı 199 maçın 173’nde 90 dakika sahada kalmayı başardı bu cesur yürek. Dördüncü hocasıyla çalışıyor, 2 şampiyonluk yaşadı Beşiktaş’ta. Hiç sakatlanmadı. Yedinci sezonunu oynuyor. Bu sezonların ikisinde ne sarısı ne kırmızısı var.
Bu sayfalarda, 37 yaşındaki Atiba’nın 90 dakika boyunca oynadığı futbolun ve profesyonelliğin “Topçuyum, dünya yıldızıyım” diye gezen birçok “siporcuyu” utandırması gerektiğini yazdığımı bilirim.
200’üncü maç anısına hazırlanan plaketini hak ettiği gibi kendi eliyle aldı, pandemi nedeniyle onu takdim edecek kimse yoktu. Atiba, Beşiktaş’ın artık çok kıymetlisidir. Kaybedilmemelidir. Atiba Hutchinson’un bu formayla kaleme aldığı pek güzel hikayesi bitmemelidir.
SERGEN’E TUZAK MI KURULUYOR?
Müsabakanın başlamasına saatler kala iki topçusunun koronaya yakalandığı ortaya çıkan Beşiktaş’ta hava değişikti maç öncesi.
“Bırakmam Seni” kampanyasının ardından küçülecek mi, büyüyecek mi tartışması, yedek kulübesi ile protokol tribününü gizliden karşı karşıya getirmiş görünüyor.
Peşin söyleyelim, ne olursa olsun Sergen Yalçın’ın bu takımda kredisi büyüktür. Yetersiz, kifayetsiz yöneticilerin kulübü getirdiği noktanın ardından Sergen’in ateşe atılmasını kimse kabul etmez. O yüzden, kurulmaya başlandığı anlaşılan tuzakların kuranların ayağına dolanacağı konusunda uyandıralım.
OYNAMAK VE OYNATTIRMAMAK ARASINDA 90 DAKİKA
Maça gelelim. Konya, düşme ateşini çok yakından hissettiğinden, teknik adam Bülent Korkmaz, “İnönü’de yenemezsek de yenilmemeliyiz” dedi maç öncesi. Konya da sahaya bu anlayışla çıktı. 4-1-4-1 dizildi, savunmayı sağlam tutup kontradan gol aradı.
Beşiktaş ise Sergen Yalçın’ın sürekli hücum isteyen, anlayışından geri adım atmadı. Aykut Kocaman’ın yıllarca yönetip Konya’ya hediye ettiği futbol oynatmama felsefesini Bülent Korkmaz da dağıtamamış.
Karşılaşmanın 12. dakikasında Hadziahmetovic’in Lens’in ayağını kırma girişimi VAR’ın devreye girmesiyle kırmızı kartla cezalandırılınca, planlar Konya adına daha oturdu. Oynatmama üzerine kurulu anlayış pekişti.
“ŞİMDİ BANA KAYBEDİLEN HAFTALARIMI VERSELER”
Kilidi de oyunu da 39. dakikada Burak Yılmaz nefis bir şutla bozdu. Bu gol, sezonun en iyileri sıralamasına girdi şimdiden. Yetmedi 5 dakika sonra Diaby’e asistini yaptı, takımları soyunma odasına 2-0 ile gönderdi.
Burak, ikinci yarının başladığının farkında olmayan Lens’e öyle bir top attı ki, adam uyandı ve Beşiktaş 3-0’ı buldu.
İki haftada 8 gol atıp tek gol yiyen bir takım var. Üstelik de kadrosunu sürekli değiştiren bir teknik adam.
Bir parantez de Rıdvan Yılmaz’a açmak şart. Beşiktaş, Caner’in yerine hazırladığı Rıdvan Yılmaz’ı kazanmış görünüyor. Girdiği ikili mücadeleleri yitirmedi, takımın en çok top kazanan ismi oldu. Bravo genç adam.
Şu cesaretli ve akıllı oyunu izleyince insan, “Şimdi bana kaybedilen haftalarımı verseler” diyor.