Av değil, Avcı oldu!!

Lige tutunmak, zirveye ortak olmak için Süper Kupa şampiyonluğu moralli Trabzonspor açısından Beşiktaş maçı önemliydi. 6 puanlık bu tür maçlar sezonda birkaç kez oynanır.
Takımlar için ikinci yarının ilk maçı olsa da Avcı için ikinci ciddi sınavdı bu. Zira Newton’un biletini kesen müsabakalar dönemi başladı. Zorlu fikstür Newton’un kabusu oldu. Avcı’nın bu rövanş müsabakalarında alacağı sonuçlar merak konusuydu. Üstelik Berat Özdemir ve Bakasetas takviyeli Trabzonspor’un performansı da önemliydi. Sabırla rakibinin hata yapmasını bekleyen Trabzonspor İstanbul’da Süper Kupa’nın ardından ligde de istediğini böylece almış oldu. Avcı av olmamakta kararlı!
Teknik direktör Abdullah Avcı, kupalı takımı bozmayıp, yeni transfer Bakasetas’ı yedek kulübesinde oturttu. Oyuncusunun ne kadar zaman süre alabileceğini fiziksel ve zihinsel olarak düşünmüş olmalı!!
Karışılaşma iki takım içinde sıkıntılı başladı. Abdülkadir Parmak birinci, Rıdvan 11.dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Evdeki hesaplar biraz şaştı. Trabzonspor rakibi sahasında kabul edip, savunmada eksik yakalayarak hızlı oyuncuları ile gol aramayı planladı. Nwakaeme, Ekuban ve Djaniny ile istediklerini ilk yarıda yaptı. Baker yüzde yüz gol pozisyonunda topu kaleci Ersin’e teslim etti. Uğurcan ilk yarıda kalesinde devleşti. Üç net gol çıkardı. Bordo mavili takımda Nwakaeme için ayrı bir parantez açmak lazım. Takım oyunu oynadığında rakip için tehlike olurken bireysel futbolda sıkıntı yaratıyor. Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın’ın ilk yarıda Nwakaeme’nin sağ tarafı otobana çevirmesine seyirci kalması şaşırttı. İlk yarıdan dersini almadı ki, ikinci yarıda da yarayı pansuman edemedi. Koridor olan sağ tarafa takoz atmayı düşünmedi! Golü de kalesinde gördü. “Beşiktaş aile boyu kalesine gol attı desek abartmış olmayız!” İlk yarı karşılıklı gollerle son buldu.
İkinci yarıya iki takım da daha istekli başladı. Trabzonspor oyun anlayışını hiç bozmadı. Sabırla rakibinin hata yapmasını bekledi. Öyle de oldu. Nwakaeme Beşiktaş savunmasını ayakta uyuttu. Tereyağına kıl çeker gibi topu harika bir çalımla kalabalığın arasından çıkartıp golü hazırladı. İstatistiklerin hepsi Beşiktaş’ın lehine görünse de akıllı oynayan ve istediğini alan taraf Trabzonspor oldu. Kaleci farkının hakkını teslim etmek lazım. Uğurcan kalesinde adeta devleşti. Yarım düzine golü önledi! Bir kalecinin takımı için farkını gösterdi.
Dorukhan’ın gördüğü kırmızı kart doğru ve yerinde bir hakem kararıydı. Oyuna zinde girmiş bir oyuncunun böyle amatör bir hatayı yapması affedilir gibi değildi. Trabzonspor bu galibiyetle yarışın içinde “ben de varım” dedi.
Bir hafta içerisinde üç maçta aynı kadro ile üç galibiyet almak başarıdır. Üstelik biri süper kupa finali. Abdullah Avcı takıma kendi futbol mantalitesini ve duygusunu kattı. Trabzonspor dün geceki galibiyeti ile lige korku salmıştır. Artık düşünen taraf Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray olacak.
Avcı için bir parantez daha açmak lazım: çünkü iki eski takımına karşı bir hafta içinde iki sınav verdi. Önce Başakşehir’i yenip süper kupayı aldı. Sonra Beşiktaş’ı yenerek lige ortak oldu. Alkışı haketti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi