AVCI’NIN İFLASI TERİM’İN ZAFERİ

AVCI’NIN İFLASI TERİM’İN ZAFERİ
Galatasaray’ın cezalı teknik direktörü Fatih Terim’in maç öncesi eski hocası, Türk sporunun önemli isimlerinden Özkan Sümer’in kabrini ziyaret etmesi anlamlıydı.Özkan Hoca, Fatih Terim’e de futbol öğreten adamlardan biriydi,...

Galatasaray’ın cezalı teknik direktörü Fatih Terim’in maç öncesi eski hocası, Türk sporunun önemli isimlerinden Özkan Sümer’in kabrini ziyaret etmesi anlamlıydı.
Özkan Hoca, Fatih Terim’e de futbol öğreten adamlardan biriydi, sadece Trabzon’a değil, milli takıma, Anadolu takımlarına ve özellikle amatör şubelere büyük katkı sağlamış bir futbol emekçisiydi.
Zor maçtı. Trabzonspor, Abdullah Avcı gelmeden önce sahasında Galatasaray’a yenilmeme serisine sahipti. İki haftadır kazanan takımın moraline sahip Trabzonspor seriyi sürdürmek niyetindeydi.
Eksikler çoktu. Özellikle de Galatasaray açısından. Forvette tek adam Oğulcan ile çıkıldı sahaya. Bu santraforun golü yoktu. Siftahını bu büyük maçta yaptı.
Aslında maç, tribündeki Terim’in, saha kenarındaki Avcı ile taktik savaşıydı. Bu savaşı daha cesur olan Fatih Terim kazandı. Her maç sonrası kendince icat ettiği laflarla futbol felsefesi yaptığını sanan Abdullah Avcı’nın korkaklığı, futbol anlayışı galibiyetten yüzlerce kilometre uzaktı.
Trabzonspor, evinde deplasmana çıkmış görünüyordu. Galatasaray ise ileri uç eksiklerine rağmen, adeta Ali Sami Yen’de maça çıkmış gibiydi. İleride basan, Trabzon’un kenarlarına top gitmesine izin vermeyen bu anlayış defansta gedikler vermedi mi? Verdi.
Topa sahip olan açık ara Galatasaray idi ancak ilk yarıda kaçak yollardan pozisyon bulan Trabzonspor oldu. İlk yarının son dakikasında Oğulcan, giydiği formanın hakkını verdi. Onun ısrarı ve Arda Kaptan’ın müthiş refleksiyle Galatasaray ilk yarıyı bir adım önde tamamladı.
Avcı’nın ikinci yarı hala aklı başına gelmemişti. Galatasaray ise cesaretinden bir adım geri durmadı. Planından vaz geçmedi. Taylan ve Saracchi’nin kusursuz oyunu, Arda’nın yer değiştirmeleri ikinci yarı da Galatasaray’ın artılarıydı.
Hakemin yemeye çalıştığı ama VAR’ın geri verdiği gol ile Oğulcan takımında ilk golü attı. Bu golde Ömer Bayram’ın nefis pasını da not edelim.
2-0’dan sonra tribündeki Terim hala arayışta, kenardaki Avcı ise bitmiş bir maçı izler gibiydi. Trabzon’da ayakta kalan tek adam Nwakaeme’nin didinmesi işe yaramadı.
Koltuğa oturduktan sonra defans problemini çözdüğünü sanan Avcı, kalesinde iki gol gördü. Ama futbolda esas gerçeğin gol yememek değil gol atmak olduğunu hatırlayamadı.
Galatasaray, çok zor sanılan bu deplasmanı cesur oyunuyla kolaya çevirdi. Trabzonspor, Avcı ile özgüvenini kazanma şansını yitirdi.
Galatasaray, “Şampiyonluğun en güçlü adayıyım, bensiz hesap yapmayın” dedi bu maçta.