AYNI SENARYO

AYNI SENARYO
Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş'in de aralarında bulunduğu 18'i belediye...

Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş'in de aralarında bulunduğu 18'i belediye personeli 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Kimlikleri belirlenen şüphelilerin adreslerine özel harekat polislerinin de desteğiyle düzenlenen operasyonda Bedrettin Gündeş ve bazı şüpheliler gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyon devam ederken, gözaltındaki şüphelilerin adreslerindeki aramalar da sürüyor.


Mersin'de polisevine düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer hayatını kaybetmiş, bir polis de yaralanmıştı. Saldırgan iki kadın üzerlerindeki patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu ölmüştü. Bedrettin Gündeş evine yapılan baskın sırasında polislerin çatışmaya hazır kıyafetler ve silahlarla donatılmasına rağmen arkasında TRT ve AA kameralarının da yer aldığı gazetecileri beraberinde götürmesi dikkat çekti. Görüntülerde, polislerin el kol hareketleriyle bağırarak Gündeş’ten yere yatmasını istedikleri, Gündeş’in ise buna tepki gösterdiği görülüyor.

Yapılanlar İBB’ye operasyonu hatırlattı. İBB’nin bir çalışanı, belediye binasında kameralar önünde gözaltına alınabilsin diye hastalık izninin bitmesi beklenmişti.