Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

BEŞİKTAŞ BU İŞİ BIRAKMAZ

Ligin en çok gol atan takımı, Aboubakar’ın kaçırdığı topu saymaz isek ilk yarı neredeyse pozisyon bulamadı.
Hücuma yönelik tüm şifreleri çözülmüştü çünkü Kartal’ın. Rachid Ghezzai üzerine kurulu oyun planına karşı Malatya kenar yönetimi çalışmış belli. Ghezzai’ye top geldiğinde hemen defans organizasyonunu tamamlayan Malatya karşısında, üretken bir başka topçunuz yoksa ilk yarının verimsiz, kaybedilmiş geçmesi normaldi.
Tarla gibi zemini toparlamış Malatya, emeği geçenleri kutlamak lazım. İstenince oluyormuş. Memlekette reform üzerine reform açıklanıyor, aya taksi kaldırılıyor. Tabii… Hatta ülkemizin uzay ülkesi olduğu bile açıklandı. Haberin yok mu? Dünyada bir ilkiz bu konuda. Benim sevincime bak Malatya stadının, eski adı İnönü, zemini düzelmiş. Sanki dersin 128 milyar dolar bulunmuş, bankanın kasasına iade edilmiş. Neyse maça dönelim.
İlk yarı o kadar futbolsuzdu ki, merkez bankasının döviz rezervi bile geldi akla öyle düşünün.
İkinci yarı ise, Ghezzai yanına Mensah’ı aldı Sergen Yalçın. Orta sahada üretken bir başka isme ihtiyaç olduğu görüldü nitekim. Necip futbolundan dolayı değil sistemin değişmesinden dolayı kenardaydı.
Kilidin açıldığı dakika 59’du. Asisti Aboubakar, golü Atiba attı. Yok yok yanlış yazmadım. Hem de verkaçla asisti Aboubakar yaptı. Atiba çok akıllı bir vuruşla Malatya’nın kilidini açtı.
Dün 39. Beşiktaş maçına çıkmıştı Özkahya. 10 kırmızı kart göstermişti Beşiktaşlı topçulara rakiplerine sadece 1. FİFA kokartlı bu hakem, maçın ardından yayıncı kuruluşun yayınına çıkan tüm Malatyasporlu futbolcuların lafını yedi. Hem de nasıl? Kaptan Adem Büyük, neredeyse sahada Halis Özkahya’nın takım arkadaşlarına hakaret ettiğini söyledi. Etmiş midir bilmem.
Ama,
Dün de bir penaltısını vermedi Beşiktaş’ın. Eline geçen tüm fırsatlarda taktir haklarını ev sahibi takımdan yana kulandı. Ama kuvveti yetmedi.
Beşiktaş, şampiyonluk yarışına çıkmış gibi 94 dakika mücadelesini bırakmayan Malatyaspor karşısında 3 puan almayı başardı.
Atiba, bu yaşında bir maç daha alarak gençlere örnek oldu. “Futbolculuk budur” dedirtti.
Aboubakar’ın oyundan alınırken alınganlık göstermesine şaşırdım doğrusu. Zira tıpkı Necip’in oyundan alınması gibi onun da kenara çekilmesi taktik gereğiydi. Bunu anlar maçı bir kez daha izleyince.
Sonuç olarak zor bir deplasman altın değerinde bir üç puan aldı Beşiktaş. Zira artık kaza yapanın yarıştan düşeceği bir döneme girildi.
Beşiktaş yürüyüşüne devam ediyor dün gece ki galibiyetle de “Bu işin peşini bırakmayacağım” diyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi