BEŞİKTAŞ OYUNA GELDİ

BEŞİKTAŞ OYUNA GELDİ
Büyük takımların da taraftarların da anlamadığı ama kendi içinde bir mantığı var Erol Bulut futbolunun. Top rakipteyken daha mutlu olan bir anlayış bu. Organize olmak yerine güçlü olmak ve rakibe hızlı yanıt vermek eline...

Büyük takımların da taraftarların da anlamadığı ama kendi içinde bir mantığı var Erol Bulut futbolunun. Top rakipteyken daha mutlu olan bir anlayış bu. Organize olmak yerine güçlü olmak ve rakibe hızlı yanıt vermek eline fırsat geçince.
Bu anlayış, hem rakibi yoruyor, devamlı yeni bir organizasyon denemeye zorluyor hem de rakip tüm kuvvetiyle ileriye çıkınca, topluca gelince bulması mümkün olmayan alanları üç pasta buluyor Erol Bulut futbolu.
Erol Bulut’un büyük takımda kalması imkansızdı. Hele seyircili bir dönemde 10 maçı zor çıkarırdı. Gaziantep doğru bir yer tıpkı Alanya gibi.

Şampiyon Beşiktaş ikide iki yapmak için gelmişti bu kadim kente…
Erol Bulut sözünü ettiğim gibi başlattı takımını maça. Beşiktaş da bu oyuna geldi. Özellikle N’Koudou’nun bölgesine atılan ‘inançsız’ toplar, hayatımızdan çalınan zamanlardı.
Ghezzal de N’Koudou’ya uyunca kenarlarını çalışmayan Kartal, dikine gitmeye çalıştı. Kenan Karaman da bu meseleye yardım etmek isteyince, forvetsiz bir orta saha ‘arılarının’ insanı rahatsız eden arayışlarına dönüştü müsabaka.
Koca ilk yarıda orta hakem iki takımdan da daha iyi oynadı. Ümit Öztürk’e ligde nasıl düdük çaldırıyorlar anlamıyorum, anlayan beri gelsin. Hakem değil oyuncu bu arkadaş.
Kenan Karaman’ın penaltı pozisyonu VAR’a bile gitmedi. Rosier in yüzüne atılan tekmeyi hadi sarı ile geçiştirdi. İlk yarının son dakikasında değiştirdiği kararla sağlı sollu iki sarı kart yaratması adeta ‘Siz oynamıyorsanız ben oynarım’ diyerek başka bir forma giymekti sanki.
İkinci yarı N’Koudou-Larin değişikliği işe yaramış gibi göründü. Larin 15 saniyede iki pozisyona girdi ama son vuruşlarda başarılı olamadı. Zaman zaman parlayan Ghezzal’ın Larin’i, hatta Atiba’yı golle burun buruna getirmesinden sonuç alınamadı.

N’Sakala’nın 72. dakikada birdenbire yere yığılması hem stattakileri hem de televizyonların karşısında maçı izleyenleri çok endişelendirdi, akla Avrupa Şampiyonası geldi. N’Sakala’nın yere yığılmasının ardından doktorlardan önce Necip’in sahaya koşarak girmesi ve ilk müdahaleyi yapması da dikkatimizden kaçmadı.
Ambulansla terk etti N’Sakala sahayı. Ama ilk gelen haberler bilincinin açık ve nefes alabildiği yönündeydi. Derin bir ‘Ohh’ çekildi.
Beşiktaş yeni transferlerini de aldı oyuna. Neredeyse tüm kozlarını oynadı. Ancak son dakikalarda daha çok gol pozisyonu yakalayan Gaziantep oldu.
Ancak gol gelmedi.
N’Sakala’dan gelen iyi haber tek olumlu rapordu maça dair.
Deplasmanda yüzde 60’a 40 topa sahip olan Beşiktaş, oyunu kilitleyen Erol Bulut’un planını yıkamadı.
Beşiktaş, 2 puanı Gaziantep’te bıraktı ama geldiği kafile ile eksiksiz İstanbul’a döndü.
Optik Başkan’a selam olsun. Ne demişti Optik, “Biz buraya 80 kişi geldik, 79 kişi dönmeyiz amirim…”
Beşiktaş’a geçmiş, Optik Başkan’a rahmet olsun.