BEŞİKTAŞ’IN SORUNU

BEŞİKTAŞ’IN SORUNU
İkinci hafta Beşiktaş’ın patronu sahada yine yok. Konuk Antalyaspor adeta federasyon zoruyla getirildi. 56 kişide covid çıkmış, testler hatalıymış, tesislere giriş-çıkış yasağı konmuş derken maçın oynanmasına karar verildi.Garip...

İkinci hafta Beşiktaş’ın patronu sahada yine yok. Konuk Antalyaspor adeta federasyon zoruyla getirildi. 56 kişide covid çıkmış, testler hatalıymış, tesislere giriş-çıkış yasağı konmuş derken maçın oynanmasına karar verildi.
Garip bir el var. İnadım inat diyor. Ne sağlık ne önlem ne ahlak… Hiçbir değer bu inatlaşmanın önüne geçemiyor.
Pozitif idi negatif idi tartışmalarını o günahı işleyenlere bırakıp maça geçelim.
İki takım da ilk hafta tabelaya yazdırdıkları 3 puanın enerjisiyle çıktı maça. Beşiktaş’ta sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı düşen Oğuzhan’ın yerine, uzun aradan sonra ilk maçına asistle başlayan Dorukhan sahadaydı. 349 gün aradan sonra ilk 11’de başlamak onun için heyecan vericiydi.
Antalya, İnönü stadını seviyor. Son iki deplasmandan galibiyetle dönmüş evine. Üçüncüyü almak arzusunda. Bir de Tamer Tuna Hoca’nın takımın başına gelmesiyle yenilgiyi unutmuş Antalya’yı covid durdurabilir miydi?
Beşiktaş, Trabzon’daki gibi sahte 4-1-4-1 ile dizildi. Antalya da aynı taktikle sahaya yayıldı.
Beşiktaş, Trabzonspor’a karşı nasıl taktik uyguladı ise Antalya da sahaya aynı akılla çıktı. Topu Beşiktaş’a bırakıp, hızlı kramponlar ve uzun toplarla orta sahayı devre dışı bırakıp Jahovic ile sonuç almak niyetindeydi.
Kalabalık blok Mensah’a yeterli alan bırakmayınca, Dorukhan ve Atiba’nın yükü arttı. Beşiktaş’ın birbirine yakın ve hızlı oynamak dışında şansı kalmadı. Ancak, Hasic’in aklı, Trabzon maçındaki taktikte kalmış olduğundan, yani Nwakeame ile defans arasında bağı koparma ödevinde, Beşiktaş sadece sol kanada, N’Sakala’ya mahkum kaldı.

  1. dakikada Dorukhan doğru yerdeydi ama vuruşu yanlıştı. Beşiktaş maçın başında golden oldu.
  2. dakikada Hasic’in 4 Antalyalı futbolcuyla tek başına mücadele etmesi maçın ilk renkli anıydı.
  3. dakikada Atiba’ya, 26. dakikada Dorukhan’a çıkan sarı kartlar, orta hakem Halil Umut Meler’in cebi konusunda pek tutumlu olmayacağının işaretleriydi. Nitekim eli cebindeki sarı karta 7 kez daha gitti.
    BEŞİKTAŞ’IN ATİBASI ANTALYA’NIN KULÜBESİ VAR
    Maça kötü başlayan Necip, Atiba’nın akıl dolu pasını kafayla asiste çevirince, Larin’e dokunmak kalıyordu dakikalar 33’ü gösterdiğinde. Beşiktaş, kilidi açtı.
    Kilit açılınca, Antalya kartlarını yeniden kardı. Beşiktaş daha geniş alanlar bulmaya başladı. Atiba’nın maestroluğunda işler kolaylaşmaya başladı. Ancak ilk yarı ikinci golü bulamadı Beşiktaş.
    İkinci yarı pozisyonsuz devam ederken Tamer Hoca cesaretini gösterdi. 64’te Lukas Podolski ve Dever Orgill’i aynı anda oyuna aldı.
    Sergen Hoca, bu değişikliğe evinden Adem Ljajic ve Jeremain Lens ile yanıt verdi. Hasic ve Dorukhan soyunma odasına döndü. Oysa Hasic ya da Dorukhan’ın yerine Boyd’un çıkması daha münasip görünüyordu.
    Değişiklikler Antalyaspor açısında daha iyi sonuç verdi. Daha çok paslaşmayla, oyunu Beşiktaş’ın sahasına yıkmayı başardılar.
    Beşiktaş ikinci yarının 83. dakikasında ikinci gole çok yaklaştı, ancak Mensah’ın şahane ortasında Vida topu ağlarla buluşturamadı.
    Antalya ise fırsatı tepmedi. İlk süper lig maçında Antalyasporlu Gökdeniz beraberliği getiren golü ustaca attı. Ve Antalyaspor’u yine yenilmeden İnönü stadından çıkardı.
    Gol öncesi yanlış taç kararı Antalya’ya golü getirdi. Ama Beşiktaş’ın çıkıp da Aykut Kocaman gibi “Tacımızı çaldılar” diyecek hali yok. Antalya’nın golü tertemizdi, çalınan taç şeref tribününün önündeydi.
    Beşiktaş ikinci hafta evinde ilk puan kaybını yaşadı. Sorunun, dizilen 11’den ziyade, oyunun kaderine etki edecek kulübede olduğu görüldü. Formsuz Ljajic ve Lens ile devamsız Umut, Beşiktaş’ı skora razı etti.
    Beşiktaş yedeklerini mutlaka kazanmak zorunda. Bunların başında da Ljajic geliyor.
    Beşiktaş’ın sorunu, oyun anlayışı ya da hoca değil, kadro eksikliği ve kalitesi. Bence Sergen Yalçın’dan ziyade Beşiktaş yönetiminin işi zor görünüyor.