‘Bir dost bulamadım’ı bir de Bengisu’dan dinleyin

‘Bir dost bulamadım’ı bir de Bengisu’dan dinleyin
Sayılı Türk’ün mezun olduğu, dünyanın en saygın okullarından biri olan Berklee College of Music’i bitiren ve “Bir dost bulamadım” teklisiyle müzikseverlerle buluşan Bengisu “Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil...

Sayılı Türk’ün mezun olduğu, dünyanın en saygın okullarından biri olan Berklee College of Music’i bitiren ve “Bir dost bulamadım” teklisiyle müzikseverlerle buluşan Bengisu “Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil etmek istiyorum” diyor.

Çocukluğu Rusya, Özbekistan ve ardından Türkiye’de geçen, üniversite eğitimini ise ABD’de alan Bengisu, şu sıralar bütün dünya gibi evinde oturuyor ama müzikle dünyayı fethetmeye hazır! 8 yaşında piyano çalmaya başlayan ve en prestijli müzik okullarından Berklee College of Music Vocal Performance (Şan) ve Music Business Management (Müzik İşletmesi / Menajerlik) bölümlerinden mezun Bengisu; Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca şarkı söylüyor. Bengisu ‘Bir dost bulamadım’ teklisi ile Türkiye’de müzikseverler ile buluştu. Bengisu ile projesinden yola çıkarak müzik çalışmalarını sorduk.
YENİ NORMALE YENİ ŞARKIYLA ADIM ATTI
◼ Karantina sürecinde tekliniz dijital platformlarda yayınlanmaya başladı. Böyle bir dönemde her şey durmuşken sizin çalışmanızı piyasaya sürme kararınız nedir ve sizin için bu süreç nasıl geçiyor?
Aslında ‘Bir dost bulamadım’ı mart ayında yayınlamak için her şeyi hazırlamıştık. Her şey durmuşken, biz de durduk ama artık insanlar ufak ufak yeni normale alışmaya çalışıyor. Sadece ben değil, aranjmanından, mix’ine, klip çekimindeki kameramanından, yönetmenine, PR ekibinden, styling’ine kadar bu iş için çalışan insanların emeği var. Hem onlara hem de kendi işime duyduğum saygı ve sonsuz sevgi nedeniyle pandemide yeni normale doğru giderken şarkımızı yayınlama kararı aldık. İnanın bana benim için de çok kolay olmadı. Pandeminin getirdiği kurallara uymamak gibi bir cahillik yapmadan işimizi olabildiğince sürdürmek, şu anda aslında herkesin yaptığı şey değil mi? Neden müzisyenler olarak biz sessiz kalmak zorunda olalım ki? Her türlü doğal felakette, ekstrem olayda ilk önce eğlence sektörü zarar görüyor. 11 haftadır evden çıkmıyorum, zaten Kovid-19’un şu anda merkezlerinden biri olan ABD’de yaşıyorum, kendi hayatımı riske atacak kadar da cahil değilim ama işimi ve tutkumu da uzaktan hala yerine getirebiliyorsam, şartları buna uydurabiliyorsam devam ederim. Umarım bir an önce tüm dünya bu sorundan kurtulur.
MAFYAN-PEKKAN VERSİYONUNA AŞIK OLDUM
◼ “Bir Dost Bulamadım” eserini seçme sebebiniz nedir, bilinen ve daha önce farklı yorumlanan bir şarkı dolayısıyla risk de barındırıyor içinde. Nasıl bir tarzda aranje edildi ve söylediniz?
‘Bir Dost Bulamadım’ gibi bir şarkıyla bu dönüşü yaşamak çok büyük bir mutluluk benim için, çok kıymetli bir şarkı. Bugüne kadar bu sözler Müzeyyen Senar’dan Ümit Tokcan, Ferdi Tayfur, Ajda Pekkan’a kadar o kadar farklı tarzda, farklı isimlerce icra edildi ki! Umarım ben de bir nebze yenilik katabilmişimdir. Daha modern ve elektronik bir aranjman oluşturduk ve şarkıyı günümüz sound’una taşımaya çalıştık. Benim bu şarkıya aşık olmamı sağlayan sevgili Garo Mafyan’ın 80’lerde Ajda Pekkan için yapmış olduğu aranjmandır, o versiyonu keşfetmekle başladı her şey. Geçmişte yazılmış olan bu kıymetli sözler 21.yy’a gelsin, devam etsin istedim.

HER YERDE, HER DİLDE BENGİSU OLMAK İSTİYORUM

Herkes dünyaya açılmaya çalışırken sizin dünyanın birçok yerinde bulunup, en iyi okullarda eğitim alarak Türkiye’de sesinizi duyurmak isteme sebepleriniz neler?
Kendimi dünya vatandaşı olarak görüp müziği de aslında herkes için, her yer için yapıyorum. U1Min diye bir ekiple İngiltere üzerinden yayınlanan bir çalışmamız oldu, şu anda ABD’deki albümüm için çalışıyorum, Fransızca da bir single/albüm yapmak istiyorum. Yani her dilde, her yerde Bengisu olmak istiyorum. Ama ben bir Türk kızıyım, Rize, Ardeşen’li, Türkiye’de büyümüş, ailesi hala orada yasayan biriyim ve vatanımda, ismimle gündeme gelmeyi istemem çok normal. En büyük isteklerimden biri Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil edebilmek… Teklif gelse her şeyi bırakır varımı yoğumu ortaya koyar en iyisi için çabalarım.