Bir sezonun sonu

Bir sezonun sonu
Fenerbahçe’nin önce gol yememeyi öğrenmesi gerekiyor. Her şey bir kenara kişisel hatalarla yenilen goller bu sezonun dramıydı. Ve bu büyük kulübün bir yılı daha böyle heba oldu. Evet Fenerbahçe büyük bir spor kulübü ama,...

Fenerbahçe’nin önce gol yememeyi öğrenmesi gerekiyor. Her şey bir kenara kişisel hatalarla yenilen goller bu sezonun dramıydı. Ve bu büyük kulübün bir yılı daha böyle heba oldu. Evet Fenerbahçe büyük bir spor kulübü ama, futbolda sorun var.

Tekrar ediyorum, tıpkı geçen hafta olduğu gibi dün yani 7 Mayıs Pazar günü Fenerbahçe Spor Kulübünün 6 ayrı karşılaşması vardı; Fatih Karagümrük- Fenerbahçe Türkiye Kadınlar Futbol Ligi karşılaşması…  Fenerbahçe Opet- Eczacıbaşı TVF Sultanlar Ligi Play-off karşılaşması… Galatasaray- Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi… Arkas Spor- Fenerbahçe Türkiye Voleybol Ligi karşılaşmasıb… Fenerahçe Beko- Petkim Spor Türkiye Basketbol Ligi karşılaşması (Fenerbahçe’nin Olympiakos ile oynayacağı THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final karşılaşması nedeniyle ertelendi). Ve Giresun Spor- Fenerbahçe Futbol Süper Lig karşılaşması.

Tekrar ediyorum, Fenerbahçe Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın da sayılı spor kulüplerinden birisi.  Bununla bütün Fenerbahçeliler gurur duyuyor ama taraftarın gönlünde yatan aslan da belli.  E tabi bu kulübün amiral gemisi futbol ise beklenen başarılar da futbola dair. Bir süredir gelmeyen başarılar…

Memleket fena halde seçim havasına girmiş, adım adım gerilirken futbolda şampiyonluk düğümü de çözüldü çözülecek. Giresun maçı öncesi kimi taraftarlar, bu treni kaçıran, ayağına gelen fırsatları kullanamayan Fenerbahçe’nin hani mucize demesek bile büyük bir sürpriz yakalayabileceği umudundaydı.

Ligde oynadığı son 13 maçın onunu kazanıp sadece bir kere yenilen, tüm bu galibiyetlerde +2 gol yakalayan Fenerbahçe’ye karşılık sahada son 15 maçının sadece birini kazanabilen Giresun vardı. Normal olarak Fenerbahçe’nin galibiyetine kesin gözüyle bakılması gerekse bile, Fenerbahçe’nin düşme hattındaki tüm takımlara puan verme alışkanlığı taraftarı tedirgin ediyordu. Ayrıca unutmamak lazım Giresun bu yıl alabildiği 6 galibiyetin birini Fenerbahçe’ye karşı Kadıköy’de almıştı.

İlk 11’e 6 yerli oyuncu alan Jesus dörtlü defansın önüne merkeze Mert Hakan ve İsmail’i koyarak başladı. Arda ve Rossi kanatlarda, sakatlığı biten Valencia ile 7 maç sonra sahalara dönebilen Batshuayi ilerde yer aldı.

Baskılı başladı Fenerbahçe. Özellikle Ferdi-Arda iş birliğiyle sağ kanadı etkili kullandılar. Batshuayi ve Valencia da ilerde hareketli olunca Giresun kapanmak zorunda kaldı. Önce 10. Dakikada penaltı tartışmaları yaşandı, ardından 20. Dakikada Arias’ın eline çarpan topa hakem Bahattin Şimşek VAR’ın çağrısı üzerine penaltıyı verdi. Topun başına beklenenin aksine Valencia yerine Batshuayi geçti. Beşiktaş maçında kaçırdığı penaltı nedeniyle tribünlerden tepki alan Valencia belki de bu duruma tepki olarak topa hareketlenmedi bile.

Batshuayi’nin attığı golden sonra Fenerbahçe adeta durdu. Evet inanması zor ama Fenerbahçe durdu. Özellikle orta sahanın merkezi ileri oynamayı unutunca Giresun da bu fırsattan yararlanarak yüklenmeye başladı. Özellikle ilk yarının son dakikalarında defans arkasına atılan toplarla pozisyonlar yakalayan Giresun, kaleci İrfan Can’ı geçmeyi başaramadı.

İlk yarıdan akılda ve gönülde kalacak pozisyonlar Arda’nın Valencia ve Batshuayi’yi rakip defansın arkasına kaçırmak için attığı nefis uzun paslardı.

İkinci yarıya değişiklik yapmadan çıktı Jesus ama çok uzun dayanamadı 60. dakikada üç oyuncu birden aldı. Orta saha merkezi tamamen değiştirerek Crespo ve Zajc’ı, Valencia’nın yerine de Osaiyi alarak üçlü defansa döndü.

Değişikliklerin etkisiyle Fenerbahçe yeniden hakimiyeti ele alıp pozisyonlar üretirken gol Giresun’dan geldi. Zajc’ın birebirde kaçırdığı golün ardından Szala’inin bir anlık hatasıyla rakip forvetlerin önüne düşen top Fenerbahçe ağlarına gol olarak gitti.

Jesus, golün hemen ardından Batshuayi ve Luan Peres’i çıkarıp, King ve Pedro’yu, iki forveti birden aldı. Bundan sonrası bildiğiniz hikaye… Fenerbahçe yüklenmeye çalıştı durdu ama sonuç alamadı. Çekirge bu kez sıçramadı.

Fenerbahçe bu maçla lig ikinciliği şansını bile tehlikeye attı.