Birol Güven kimdir?

Birol Güven kimdir?
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne senarist ve yapımcı Birol Güven atandı.Bazı kurum ve kuruşlara yeni atamalar yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel...
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne senarist ve yapımcı Birol Güven atandı.

Bazı kurum ve kuruşlara yeni atamalar yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne senarist ve yapımcı Birol Güven atandı.

Birol Güven, 1 Mayıs 1964'te Darıca, Kocaeli'de dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dilbilim Bölümü'nden mezun olduktan sonra kısa bir süre öğretmenlik yapan Birol Güven, bir süre turizm sektöründe tur operatörü olarak çalıştı. Öğrencilik ve çalışma hayatında devam ettiği hikaye yazma hobisini 1997 yılında profesyonelce yapmaya başladı.

MinT Motion Pictures adlı şirketi kurarak senaryo ekibiyle birlikte 2 binden fazla bölümlük 50 TV projesine imza attı. Güven, 'Kaygısızlar', 'Ayrılsak da Beraberiz', 'Çocuklar Duymasın' ve 'En Son Babalar Duyar' gibi birçok ünlü TV dizisinin yapımcısı olarak görev yaptı.

"Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım", "Dersimiz: Atatürk, Mandıra Filozofu", "Mandıra Filozofu İstanbul" filmleriyle sinema sektörüne de adım attı. Ortak yapımcısı olduğu "Güzel Günler Göreceğiz" filmi 2011 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü aldı. 2018'den beri 360 kanalında 'Birol Güven ile Gelecek Geliyor' adlı programı sunuyor.

2022 yılında vizyona girecek yeni filmi "Digital Human" ile Türkiye'nin ilk robot oyuncusu Aypera ile çalıştı.

Hem Senaryo Yazarları – Yönetmenler Meslek Birliği'nin hem de Yapımcılar Derneğinin kurucu üyeliğini yaptı.