Buse Tosun Çavuşoğlu dünya şampiyonu oldu!

Buse Tosun Çavuşoğlu dünya şampiyonu oldu!
Dünya Güreş Şampiyonası kadınlar 68 kilo finalinde Delgermaa Enkhsaikhan'ı tuşla mağlup eden Buse Tosun Çavuşoğlu, altın madalyanın sahibi oldu.Dünya şampiyonu olan Çavuşoğlu, "Ben çok emek verdim. Son 2 senedir gümüş...

Dünya Güreş Şampiyonası kadınlar 68 kilo finalinde Delgermaa Enkhsaikhan'ı tuşla mağlup eden Buse Tosun Çavuşoğlu, altın madalyanın sahibi oldu.

Dünya şampiyonu olan Çavuşoğlu, "Ben çok emek verdim. Son 2 senedir gümüş madalyada kalmıştım. Olimpiyat kotası alarak ülkeme dönüyorum" sözleriyle sevincini paylaştı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda 68 kiloda mücadele eden Buse Tosun Çavuşoğlu, finalde Moğolistanlı rakibi Delgerma Enkhsaikhan ile karşılaştı. Karşılaşmada 4-1 gerideyken rakibini tuş eden Buse Tosun Çavuşoğlu, altın madalya kazandı.

68 Kiloda mücadele eden milli güreşcimiz Buse Tosun Çavuşoğlu, ilk turda dünya şampiyonu Moldovalı Irina Ringaci 'yi (4-2) öndeyken tuşla, ikinci turda Meksikalı Alejandra Rivera Arriaga'yı 6-0 öndeyken yine tuşla yendi. Buse, çeyrek finalde Çekyalı Adela Handzlickova'yı 8-0 yenerek yarı finale yükseldi. Milli güreşçi, gençler dünya şampiyonu ve büyüklerde dünya 2’ncisi olan Japon Ami Ishi'yi maçın ilk devresinde 11-1 teknik üstünlükle yenerek finale yükseldi.

Finalde Moğolistanlı Delgerma Enkhsaikhan ile karşılaşan Buse Tosun Çavuşoğlu, kontrollü başlayan karşılaşmada Buse pasif kaldı. 30 saniye başladığı anda Buse, rakibini minder dışına atarak 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresi milli sporcunun 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci devrede ise Moğolistanlı rakibine 4 puan verse de maçı tuşla kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.