Cemil Tugay'dan rakibi Hamza Dağ'a zor soru: Bugüne kadar ne yaptınız?

Cemil Tugay'dan rakibi Hamza Dağ'a zor soru: Bugüne kadar ne yaptınız?
CHP İzmir Adayı Cemil Tugay yerel seçim sürecinde seçim hazırlıklarına devam ederken rakibi AK Parti’nin Adayı Hamza Dağ'a İzmir için zor soru sordu.CHP'nin adayı Cemil Tugay, İzmir için desteklediği, kent içi trafik yükünün...
CHP İzmir Adayı Cemil Tugay yerel seçim sürecinde seçim hazırlıklarına devam ederken rakibi AK Parti’nin Adayı Hamza Dağ'a İzmir için zor soru sordu.

CHP'nin adayı Cemil Tugay, İzmir için desteklediği, kent içi trafik yükünün azaltılması için önemli gördüğü ikinci çevreyolu projesinin gerçekleşmesi adına belediyenin görev, kaynağı ve yetkisi olmaması nedeniyle AKP'nin adayı Hamza Dağ'a şu soruları yönlendirdi:

''Zaman zaman sorulduğu için söylüyorum; İkinci çevreyolu projesini destekliyor ve İzmir'in kent içi trafik yükünün azaltılması için çok önemli görüyorum.

Ancak projeyi sahiplenmeye çalışan Hamza Dağ'a şu soruyu sormak isterim;

Bu projeyi Büyükşehir Belediyesi kaynakları ile yapamayacağınızı ikimiz de biliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin böyle bir görevi de kaynağı da yetkisi de yok.

- Hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı hem de iktidar partisinin yöneticisi ve eski İzmir Milletvekili olarak, seçilemediğiniz takdirde bu projeyi merkezi yönetim eliyle gerçekleştireceğinize, en azından bunun için çalışacağınıza İzmir kamuoyu önünde söz verir misiniz?

- Ayrıca, yıllardan beri gündemde olan bu projenin gerçekleşmesi için bugüne kadar ne yaptınız, açıklar mısınız?

- Yoksa bu projenin gerçekleşmesi için İzmirlilerin mutlaka size oy vermeleri mi gerekiyor?''