Ayağı kırılan yavru ayı tedaviye alındı; köylüler anne ayıyla ilgili uyarıldı

Ayağı kırılan yavru ayı tedaviye alındı; köylüler anne ayıyla ilgili uyarıldı
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde anne ve yavru ayı köye indi. Ayıların bağırmasını duyan köylüler, yavru aayının ayağının kırık olduğunu görerek Tosya Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği'ni bilgilendirdi.Ermelik Köyü Kuz...

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde anne ve yavru ayı köye indi. Ayıların bağırmasını duyan köylüler, yavru aayının ayağının kırık olduğunu görerek Tosya Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği'ni bilgilendirdi.

Ermelik Köyü Kuz Mahallesi'nde akşam saatlerinde ayı sesi duyulması köylüler paniğe kapıldı. Sesin olduğu yere giden köylüler, anne ayı ve ayağı kırılmış yavru ayıyla karşılaştı. Köylüler, durumu hemen Tosya Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği'ne bildirdi. Anne ayı olay yerine gelen ekipleri görüp uzaklaşırken veteriner hekimler yaptıkları incelemede yavru ayının ayağının kırık olduğunu belirledi.

Yavrusunu uzaktan izledi

Kalabalıkta yavrusunu bırakarak uzaklaşan anne ayı belli bir mesafeden olan biteni izlerken yaklaşık 8 aylık olduğu tahmin edilen yavru ayı ise ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Milli Parklar Sinop Bölge Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alındı. Durumunun iyi olduğu öğrenilen yavru ayı, tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar doğaya bırakılacak. 

Köylülere uyarı

Yetkililer, anne ayının yavrusunu köy meydanında arayacağını belirterek, tekrar köye inmesine karşı köy halkını dikkatli olunması konusunda uyardı. Ermelik Köyü Kuz Mahallesinde yaşayan Hüseyin Oymak, "Akşam ezanı sonrası bağrışma sesleri duyduk. Çıktığımızda anne ayıyı yavrusu için yardım çığlığı atarken gördük. O an çok korktuk. Milli Parklar ekiplerini aradık. Kalabalığı ve ışıkları görünce anne ayı uzaklaştı ama ağaçların arasından uzaktan bizi izledi. Sesini duyuyorduk. Ekipler yavru ayıya hemen orda müdahale etti ve bizleri de anne ayı için uyardı. Biz de uyarıyı dikkate alarak köyümüzde dikkatli olacağız" dedi. (DHA)