Bağcılar'daki çarpık kentleşme, havadan görüntülendi

Bağcılar'daki çarpık kentleşme, havadan görüntülendi
İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki çarpık kentleşme, Cenk Bey isimli içerik üreticisi tarafından drone ile havadan görüntülendi.

İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki çarpık kentleşme havadan görüntülendi.

Jeofizik ve deprem uzmanları, İstanbul'un deprem için vaktinin daraldığını ve yakın bir gelecekte en az 7.2 büyüklüğünde bir depremin meydana geleceğini dile getiriyor.

Yaklaşık 16 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da, çok sayıda insan depreme dayanıksız binalarda hayatını devam ettiriyor.

Bunun yanı sıra deprem sonrası alınacak önlemler ve deprem toplanma alanlarının kısıtlılığı da sıklıkla tartışma konusu olarak karşımıza çıkıyor.

Son olarak Cenk Bey isimli sosyal medya kullanıcısının, drone ile havadan görüntülediği İstanbul'un Bağcılar ilçesi, çarpık kentleşme gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Park ve bahçe gibi yeşil alan sayısının neredeyse olmadığı, gecekondu ve gökdelenlerin iç içe olduğu Bağcılar'daki çarpık kentleşme görüntüleri, Cenk Bey tarafından "Nefes alabilecek yer gören var mı? Ben aradım bulamadım. Görebildiklerim de inşaat yapılmak üzere boş bekleyen arsalardı" sözleriyle paylaşıldı.

İşte o görüntüler...