Bakan Yumaklı açıkladı: Kokarcaya karşı 1 milyon samuray arısıyla savaş
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son yıllarda popülasyonu hızlı şekilde artan kahverengi kokarcaya karşı yapılan mücadeleye ilişkin bilgi verdi.
Bazı bölgelerde tarımsal üretime zarar veren ve havaların soğumasıyla kışlak alanlara yönelen kahverengi kokarcaya karşı, etkin ve sürdürülebilir yöntemlerle mücadele verdiklerini vurgulayan Yumaklı, "631 noktada, 1231 personelimizle 1 milyondan fazla hanede ilaçlama gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.
Yumaklı, mücadele kapsamında 72 bin üretici ve yurttaşa eğitim verdiklerini kaydederek şunları kaydetti:
"Kokarcayı etkisiz hale getirmek için 83 bin feromon tuzak kurduk. Zararlıya karşı 1 milyon 156 bin doğal düşman samuray arısı salımı yaptık. Meskun mahaller ve sosyal alanlarda Sağlık Bakanlığımız, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ve işbirliğiyle bu mücadeleyi sonuna dek sürdürmeye kararlıyız. Doğayı koruyarak, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz."
Kaynak:Haber Merkezi