İstanbul'un 40 günlük suyu kaldı

İstanbul'un 40 günlük suyu kaldı
Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Beklenen yağışların gelmemesi her geçen gün barajlardaki kuraklığı artırırken korkutan açıklama geldi. 31 Ekim 2023 itibarıyla barajlarda doluluk oranı yüzde 18.59...

Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Beklenen yağışların gelmemesi her geçen gün barajlardaki kuraklığı artırırken korkutan açıklama geldi. 31 Ekim 2023 itibarıyla barajlarda doluluk oranı yüzde 18.59 olarak ölçülürken İstanbul'un 40 günlük suyu kaldı

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle beklenen yağışlar gelmedi. Kurak geçen yazın ardından kurak sonbahar barajlarda dip seviyeyi gösterdi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre 31 Ekim 2023 itibarıyla barajlarda doluluk oranı yüzde 18.59 olarak ölçüldü.

İSKİ: 40 günlük su kaldı

Hava Forum, X (Twitter) hesabından yapılan paylaşımda İstanbul'da 40 günlük su kaldığını duyurdu.

Tasarruf çağrısı

Öte yandan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "İklim açısından sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Gerçekten bölgemiz yaklaşık bir seneden beri özellikle Avrupa Yakası çok ciddi kuraklık tehdidi altında" demişti.

Suyu daha dikkatli kullanın

Avrupa Yakası'ndaki barajların doluluk oranının, Anadolu Yakası'na göre daha düşük seviyede olduğunun altını çizen Başa, "Bu noktada biz özellikle Avrupa Yakası'ndaki hemşehrilerimizden başlattığımız su tasarrufu kampanyalarına destek olmalarını, suyu daha dikkatli kullanmalarını ve bu zor süreçte İSKİ'ye yardımcı olmalarını istirham ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.