Meteoroloji alarm verdi: Kuvvetli fırtına bekleniyor

Meteoroloji alarm verdi: Kuvvetli fırtına bekleniyor
Meteoroloji ve İstanbul Valiliği, Marmara Bölgesi'nde kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. İstanbul dahil 11 ili etkilemesi bekleyen fırtına için alarm verildi.Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı...

Meteoroloji ve İstanbul Valiliği, Marmara Bölgesi'nde kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. İstanbul dahil 11 ili etkilemesi bekleyen fırtına için alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli ve Yalova’da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, bölgemizde yer yer 90 km/saat) beklendiği bildirildi. Açıklamada, fırtına nedeniyle çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İstanbul Valiliği uyarıda bulundu

İstanbul Valiliği de sosyal medya üzerinden uyarıda bulundu. Valilik, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre; İstanbul’da yarın (Cumartesi), güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, bölgemizde yer yer 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

"Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması..."

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İzmir için fırtına uyarısında bulundu. Açıklamada, İzmir il genelinde, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-75 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Fırtına'nın yarın saat 10.00'da başlayıp, aynı gün saat 23.59'dan itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.