Meteoroloji uyardı: Orta ve Doğu Karadeniz'de şiddetli yağış bekleniyor

Meteoroloji uyardı: Orta ve Doğu Karadeniz'de şiddetli yağış bekleniyor
Gazete Pencere Haber MerkeziHafta sonu Marmara ve Batı Karadeniz'de etkili olan kuvvetli yağışların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Batı Karadeniz için uyarılarını sürdürdü. Vatandaşların sel ve su baskınlarına...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Hafta sonu Marmara ve Batı Karadeniz'de etkili olan kuvvetli yağışların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Batı Karadeniz için uyarılarını sürdürdü. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkat etmesi istendi.

MGM, Orta ve Doğu Karadeniz'de yarın günün ilk saatlerinden itibaren çok kuvvetli ve şiddetli olarak devam etmesi beklenen yağışlara karşı uyarıda bulundu. MGM'den bugün yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülen kuvvetli yağışların; 03.10.2023 Salı günü ilk saatlerden itibaren Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli, Giresun'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olarak devam etmesi beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”