Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı
Günlerdir ülke genelinde açık ve güneşli olan hava durumu yerini bazı bölgelerde sağanak yağışlara bırakıyor. Sabah ve gece saatlerinde ise tüm bölgelerde sis bekleniyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan...

Günlerdir ülke genelinde açık ve güneşli olan hava durumu yerini bazı bölgelerde sağanak yağışlara bırakıyor. Sabah ve gece saatlerinde ise tüm bölgelerde sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 23 Ekim hava durumu raporuna göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevreler ile Niğde'nin doğu, Adana'nın kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Hava sıcaklığı

Önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar

Rüzgarın, genellikle güneyli, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.