Sinpaş'tan Marmaris'te "Denize foseptik hattı döşendi" iddialarına açıklama

Sinpaş'tan Marmaris'te "Denize foseptik hattı döşendi" iddialarına açıklama
Sinpaş GYO, Muğla’nın Marmaris ilçesi Kızılbük’te denize foseptik atık için boru hattı döşediği iddialarına yanıt verdi. Şirketten yapılan açıklamada "Usulsüz bir ruhsatımız yoktur. Deniz içine kanalizasyon deşarj...

Sinpaş GYO, Muğla’nın Marmaris ilçesi Kızılbük’te denize foseptik atık için boru hattı döşediği iddialarına yanıt verdi. Şirketten yapılan açıklamada "Usulsüz bir ruhsatımız yoktur. Deniz içine kanalizasyon deşarj edilmek üzere hat döşenmesi gibi bir durum da asla söz konusu değildir" denildi.

Dün Marmaris Kent Konseyinden yapılan açıklamada "Marmaris Belediyesi, Sinpaş inşaatına kanunsuz ve usulsüz olarak ruhsatlar veriyor, onlar da ne yangın ne Milli Park, ne inşaat yasağı ne de ekosistem tanıyor. Daha önce yüzlerce kez projenin Marmaris’e ve Marmarislilere vereceği zararları belgeleri ile söylemiş ve gereken şikayetleri yapmıştık.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bakanlığa verdiği, ‘Sinpaş inşaatının su ve kanalizasyon alt yapısı yoktur, sağlamamız da mümkün değildir‘ şeklindeki itiraz raporuna rağmen bakanlık gerçeği görmezden geldi. Sinpaş’a ‘ÇED olumlu’ kararı vererek Marmaris’i büyük bir kirlilik gerçeği ile baş başa bıraktı. Bugün geldiğimiz nokta Sinpaş tüm bu usulsüzlüklere sırtını dayayarak kanalizasyonunu ve kirli atık sularını denize vermek için denizin içine boru döşemektedir." denilmişti.

Sinpaş: Kanalizasyon deşarj edilmek üzere hat döşenmesi asla söz konusu değildir

Sinpaş ise söz konusu iddiaları şu açıklama ile yalanladı:

“Usulsüz bir ruhsatımız yoktur. Deniz içine kanalizasyon deşarj edilmek üzere hat döşenmesi gibi bir durum da asla söz konusu değildir.

Görüntülerde bahsi geçen borular, borulama tesisatına vakıf her teknik personelin de anlayacağı üzere kanalizasyon hattı değil, alın kaynağı ile birleştirilmiş olan basınçlı hdpe hatlarıdır. Foseptik ile kesinlikle ilgisi yoktur.

Bu borular ileride tesis edilecek olan denizden su alma yapısına bağlanacak, su ihtiyacını karşılamak üzere deniz suyu tedariği için kullanılacaktır. Söz konusu borular aynı zamanda deniz suyunun arıtılıp kullanım suyu olarak kullanılabilmesi için de tesis edilecektir.

Şu anda boruların basınç testi yapılmakta ve suda serbest halde bulunmaktadır. Denize batırma ve montaj işlemleri şu aşamada yapılmamaktadır.

Haberde iddia edilenin aksine, projenin Muski ile devam eden süreci dahilinde tüm atık sular arıtma tesisinde toplanacak ve arıtılacaktır. Bu anlamda gerek şu an gerekse kalıcı sistemde denize tek bir damla atık su verilmesi söz konusu değildir.

Ayrıca belirtmek isteriz ki Kızılbük GYO’nun kendi misafirlerini ağırlayacağı bir koyda denizi kirletmesi zaten mümkün olamayacağı için bu tarz asılsız iddiaların gündeme taşınması bile sadece kötü maksatlıdır.

Geliştirdiğimiz devremülk projemiz kapsamında bölgenin önemli bir oyuncusu olduğumuzun altını çizer, iddiaların aksine Marmaris’e katkı sağlamayı çalışmalarımızın merkezinde gördüğümüzü de bir kere daha vurgulamak isteriz."