Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düştü

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düştü
İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış hakimiyetini sürdürdü. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düşerken, o anlar kameralara saniye saniye yansıdı.İstanbul'da akşam saatlerinden...

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış hakimiyetini sürdürdü. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düşerken, o anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne düşen bir yıldırım kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

İstanbul'da şiddetli fırtına

Meteoroloji, Valilik, AKOM'dan gelen uyarıların ardından İstanbul'da akşam saatlerinde sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. Pek çok ilçede çatılar uçtu, yollar ve caddeleri su bastı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düştü

Şiddetli rüzgar nedeniyle bir kamyonete bağlı dorsenin devrildiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde gece yarısı düşen bir yıldırım kameralar tarafından görüntülendi.

İCA'dan açıklama: Haberler gerçeği yansıtmıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü işleten İCA, köprüde paratoner bulunmadığına ve köprüye yıldırım düştüğüne yönelik paylaşımlara karşı açıklama yaptı. Açıklamada;

“11 Kasım 2023 tarihinde İstanbul'da meydana gelen kuvvetli yağışta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düştüğüne yönelik yapılan haberler ve sosyal medya paylaşımları gerçeği yansıtmamaktadır. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düşmemiştir.

Köprünün üzerinde bulunan her iki kulede, 2 km çapındaki alanı kapsayacak şekilde, yıldırıma karşı koruyucu paratoner sistemleri bulunmaktadır.” ifadelerine yer verildi.