CHP İstanbul yarışında Özgür Çelik'e karşı Cemal Canpolat isminde uzlaşılabilir

CHP İstanbul yarışında Özgür Çelik'e karşı Cemal Canpolat isminde uzlaşılabilir
Candan YıldızCumhuriyet Halk Partisi’nin olağan büyük kurultayı öncesi gözler İstanbul il başkanın da seçileceği kongrede…Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi yasaklı olması nedeniyle adaylık denkleminden çıkması sonrası...

Candan Yıldız

Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağan büyük kurultayı öncesi gözler İstanbul il başkanın da seçileceği kongrede…

Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi yasaklı olması nedeniyle adaylık denkleminden çıkması sonrası İstanbul il başkanlığı koltuğuna hangi ismin oturacağı merak ediliyordu.

İstanbul il başkanlığı, büyük kurultay için de kritik. Zira kurultay delege sayısı CHP genel başkanlığına kimin oturacağını belirlemede önemli olacak.

8 Ekim’de yapılacak CHP İstanbul İl Kongresi için şu isimler telaffuz ediliyordu.

Ekrem İmamoğlu’na yakın olan Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden İBB ve Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar, eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve eski Kağıthane İlçe Başkanı, CHP'de Siyasi İşler ve Seçim Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı'na getirilen Mehmet Ali Yüksel.

Bizim TV Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç , İstanbul il başkanının kimin olacağı yönünde tartışmalar sürerken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ Aday arayışını bitirelim Özgür Çelik seçime tek aday girsin” dediğini iddia etti.

Ancak benim konuştuğum kaynaklar bunu doğrulamıyor.

TIKLAYIN: Kılıçdaroğlu İstanbul ilçe başkanlarıyla görüştü: Kavga görüntülerine izin vermeyeceğim!

Aksine, Özgür Çelik’in karşısına mevcut diğer adaylar arasında uzlaşma aranarak tek isimle çıkılması konuşuluyor.

Kulislere göre Selçuk Sarıyar, Mehmet Ali Yüksel ve Cemal Canpolat bir araya gelerek, Cemal Canpolat isminde uzlaştılar.

Cemal Canpolat, Özgür Çelik’in karşısına çıkacak isim olabilir.

Bir önceki dönemde Canan Kaftancıoğlu’na karşı yarışan ve koltuğunu kaybeden Cemal Canpolat ekibinin "İstanbul'un birleştirici gücü" görselleri hazırlaması da bu iddiaları doğrular nitelikte.

O görselde Canpolat için "İstanbul İl Başkan Adayı" yazıyor.

Eğer iddialar doğru ise Cemal Canpolat aday olur ve kaybederse Kılıçdaroğlu’nun kurultayda kazanma şansı biraz daha azalacak.