CHP’li Özel: 2015’teki MİT raporu açıklanmalı

CHP’li Özel: 2015’teki  MİT raporu açıklanmalı
Akın Öztürk ve Mehmet Dişli’ye ilişkin MİT raporlarının 2015 yılındaki Yüksek Askeri Şura’da gündeme getirildiğini ancak her iki ismin de tasfiye edilmediğine dikkati çeken CHP’li Özgür Özel, MİT raporunun kamuoyuna...

Akın Öztürk ve Mehmet Dişli’ye ilişkin MİT raporlarının 2015 yılındaki Yüksek Askeri Şura’da gündeme getirildiğini ancak her iki ismin de tasfiye edilmediğine dikkati çeken CHP’li Özgür Özel, MİT raporunun kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi.
Yazılı açıklama yapan Özgür Özel, o dönem başbakan olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun eski Tümgeneral Mehmet Dişli’ye ilişkin yaptığı açıklamaları hatırlattı.
Özel, “MİT tarafından hazırlanan rapora rağmen FETÖ ile irtibatı ve iltisakı bulunan general/amiral ve albayların 2015 Şurası’nda tasfiyesinin engellenmiş olması izaha muhtaçtır. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ifadeler çerçevesinde varlığını bildiğimiz bu rapor, kamuoyuna açıklanmalıdır. Darbe girişimine 1 yıl kala ve dönemin Başbakanı’nın bahsettiği MİT raporuna rağmen 38 darbeci general/amiral ve albayın 2015 Şurası’nda neden terfi ettirildiği, bu terfilere kimin onay ve izin verdiği sorularının açıklığa kavuşması gerektiği ortadadır” dedi.
Dönemin Genelkurmay Başkanı Akar ve dönemin MİT Müsteşarı Fidan’ın komisyona çağrılmasına rağmen gitmemelerinin gerisinde bu raporun olduğunu iddia eden Özel, Akar’ın YAŞ toplantısında Mehmet Dişli’ye ilişkin ne yönde tutum aldığının açıklanması gerektiğini ifade etti.