CHP'li Özel'den "İstifası istendi" iddialarına yanıt: Söz konusu değil, gündeme gelmedi

CHP'li Özel'den "İstifası istendi" iddialarına yanıt: Söz konusu değil, gündeme gelmedi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li üst düzey isimlerle bir araya geldiği toplantının 15 dakikasının internete sızmasından sonra kulis bilgileri arka arkaya gelmeye başladı. Bunlardan biri de toplantıda bulunan CHP Grup Başkanvekili...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'li üst düzey isimlerle bir araya geldiği toplantının 15 dakikasının internete sızmasından sonra kulis bilgileri arka arkaya gelmeye başladı. Bunlardan biri de toplantıda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in parti içinde istifasının istenmesiydi.

Serbestiyet'ten Hilal Köylü'ye konuşan Özel, CHP MYK’ya katılmadığını ancak istifanın MYK’da gündeme gelmediğini, dahası istifanın söz konusu olmayacağını söyledi. Özel şunları kaydetti:

“MYK toplantısı olduğunu öğrendiğimde Manisa’daydım. Dün akşam Genel Merkez'le konuşup MYK’ya acil olarak katılmamın gerekip gerekmediğini sordum. Sadece iki ilin örgüt sorumlusunun atamasının yapılacağı söylendi. Ben de toplantıya katılmadım. MYK sonrası da MYK’daki arkadaşlarımla temas kurdum. Toplantıda hiçbir şekilde bizim istifamız istenmemiş. Gündem olmamışız. Bizim istifamızın istendiğini, istifa edeceğimizi kim servis ediyorsa o kaynağa güvenilmemesini tavsiye ederim. Bizim istifamız söz konusu da değil. Olamaz da zaten. Biz atanmış isimler değiliz. Biz MYK’dan, parti meclisinden seçilmiş gelmiş isimleriz. Herkesin doğruyu bilmesi gerekir.”