Çöken iskeledeki restaurant ile ilgili mahkeme kararı: Mağdur müşteri tazminatı kazandı

Çöken iskeledeki restaurant ile ilgili mahkeme kararı: Mağdur müşteri tazminatı kazandı
Buğra K., İstanbul Arnavutköy'deki Danış Restaurant’ın kaçak iskelesinin çökmesiyle denize düşmesi sonucu yaşadığı mal kaybı ve yaralanma ile ilgili açtığı davayı kazandı. Restoran, Buğra K.'nın kaybettiği eşyaların...
Buğra K., İstanbul Arnavutköy'deki Danış Restaurant’ın kaçak iskelesinin çökmesiyle denize düşmesi sonucu yaşadığı mal kaybı ve yaralanma ile ilgili açtığı davayı kazandı. Restoran, Buğra K.'nın kaybettiği eşyaların değeri ve yaralanma için tazminat ödemeye mahkum edildi.

Arnavutköy'deki restoranın, 23 Aralık 2022 gecesi kaçak iskelesinin çökmesi sonucu restoran müşterileri denize düştü; Buğra K. da kişilerden biriydi. Olay sırasında, denize düşmekle birlikte, Buğra K. başta iPhone 13'ü olmak üzere değerli eşyalarını kaybetti ve yaralanmalar yaşadı. Sağlık raporu alarak, kaybettiği değerli eşyalar ve yaşadığı mağduriyet için restoran sahiplerine karşı hukuki süreç başlattı.

Buğra K., iPhone 13 için ödediği 28 bin 427 TL'nin restoran tarafından karşılanmasını talep ettiği bir icra takibi başlattı, ancak restoranın itirazı üzerine bu süreç durduruldu. Bunun üzerine Buğra K. avukatı aracılığı ile İstanbul Tüketici Mahkemesi'nde bir dava açtı. Dava sürecinde, Danış Restoran'ın avukatları, restoranın herhangi bir kusurunun bulunmadığını savundu.

Mahkeme haklı buldu

İstanbul Tüketici Mahkemesi’nde görülen davada geçtiğimiz günlerde karar açıklandı. Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre Buğra K.’yı haklı bulan mahkeme, davalı işletmenin icra müdürlüğüne yaptığı icra takibe itirazını reddetti. Buğra K.’nın 28 bin 427 liralık icra takibinin devamına karar veren mahkeme, ayrıca davalı işletmeyi yüzde 20 icra inkâr tazminatı ödemeye hükmetti.