Çöpler Altın Madeni yakınında ölü balıklar görüntülendi

Çöpler Altın Madeni yakınında ölü balıklar görüntülendi
Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni yakınında, siyanür liçleme sahasının çökmesi sonucu yaşanan çevre felaketinin ardından yeni bir olay meydana geldi. Fırat'ın İliç'e yakın kolunda ölü balıklar görüntülendi.Bugün...
Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni yakınında, siyanür liçleme sahasının çökmesi sonucu yaşanan çevre felaketinin ardından yeni bir olay meydana geldi. Fırat'ın İliç'e yakın kolunda ölü balıklar görüntülendi.

Bugün öğlen saatlerinde bölgede yaşayan köylüler tarafından kaydedildiği belirtilen görüntülerde, Çöpler Altın Madeni'ne yaklaşık 300 metre mesafede bulunan Fırat Nehri'nin kıyısında ölü balıkların olduğu görüldü.

13 Şubat 2024 tarihinde yaşanan siyanür liçleme sahası çökmesi sonucu 9 işçinin hayatını kaybettiği felaketin ardından, Fırat Nehri'nin bu öğlen saatlerinde çekilen görüntüleri dehşeti bir kez daha gözler önüne serdi.

Çöpler köyünün karşısında çekilen görüntülerde, Fırat Nehri'nin kıyısında çok sayıda ölü balığın bulunduğu görüldü. Görüntüleri çeken ve ismi açıklanmayan bir köylü, yaşanan durumu şu şekilde ifade etti:

"Dün bana bir resim gönderdiler, Fırat kıyısında balık ölümlerinin çok fazla olduğunu söylediler. Bugün saat 13.30'da kendi gözlerimle gitmeye karar verdim ve gerçekten çok sayıda balık ölüsü gördüm. Tam çöplerin karşısında, Fırat Nehri'nde. Jandarma bize çok fazla baskı yapıyor, ileri gidemiyoruz. Birkaç gün önce Fırat'ın kıyısında balık toplandığını duymuştuk. En üzücü olanı ise, suda hiç canlı balık göremememiz. Gazeteciler geldiğinde jandarma sürekli peşlerinden ayrılmıyor."