Darbeyle indirilen Gabon Devlet Başkanı'nın evinde çantalar dolusu para bulundu

Darbeyle indirilen Gabon Devlet Başkanı'nın evinde çantalar dolusu para bulundu
Orta Afrika ülkesi Gabon'da askeri darbeyle indirilen Devlet Başkanı Ali Bongo'nun evinde CFA frangı, dolar ve euro desteleriyle dolu bavullar ve çantalar bulundu. Askerler tarafından alıkoyulan Devlet Başkanı, destekçilerine yardım...

Orta Afrika ülkesi Gabon'da askeri darbeyle indirilen Devlet Başkanı Ali Bongo'nun evinde CFA frangı, dolar ve euro desteleriyle dolu bavullar ve çantalar bulundu. Askerler tarafından alıkoyulan Devlet Başkanı, destekçilerine yardım çağrısı yapmıştı.

Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo yeniden seçildikten sonra askerler yönetime el koydu ve seçim sonuçlarını iptal ettiklerini açıkladı. 

Kendilerine "Kurumların Geçişi ve Restorasyonu Komitesi (CTRI)" ismini veren askerler, 26 Ağustos'ta yapılan ve Ali Bongo'nun üçüncü kez kazandığı seçimin sonucunu tanımadıklarını ve ülke sınırlarının kapatıldığını açıkladı.

Ülkede oy verme işleminin son saatlerinde "şiddet" uygulandığı gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı getirilmiş, seçimin ardından oy sayım işlemi devam ederken internet kısıtlanmıştı.