DEM Partili Koçyiğit 8. Yargı Paketi'ni eleştirdi

DEM Partili Koçyiğit 8. Yargı Paketi'ni eleştirdi
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 8. Yargı Paketi'nin toplum yararına olmadığını söyleyerek, "Her gelen paketle hak ve özgürlükler sınırlandırıldı ve temel haklarımız askıya alındı. Buna 'reform'...
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 8. Yargı Paketi'nin toplum yararına olmadığını söyleyerek, "Her gelen paketle hak ve özgürlükler sınırlandırıldı ve temel haklarımız askıya alındı. Buna 'reform' demenin kendisi aslında trajikomik bir durum" dedi.

TBMM bu hafta, 8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşmek üzere toplandı. AKP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Türk Ceza Kanunu'na (TCK) yeni düzenlemeler getiren 43 maddelik 8. Yargı Paketi, seçime kadar Genel Kurul’un görüşeceği son kanun teklifi olacak. Teklifle, emekli bayram ikramiyeleri de 3 bin liraya çıkarılacak.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de 8. Yargı Paketi'nin Genel Kurul'da görüşülmeye başlandığı bugün, Meclis'te düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

DEM Parti'li Koçyiğit, yarın "Dolmabahçe Mutabakatı"nın yıl dönümü olduğunu anımsatarak, "Bu ülke Kürt sorununu demokratik ve barışçıl yollarla çözmelidir. Bunun yolu barış, bunun yolu diyalogdur. Kürt sorununda birinci asli muhatap olarak yeniden masanın kurulması ve masaya tarafların oturmasıdır." diye konuştu.

8. Yargı Paketi'ne ilişkin de eleştirilerde bulunan Koçyiğit, "Her gelen paket, bedenden et koparırcasına hak ve adaletten bir parçanın yitirilmesine yol açtı. Bırakın hak ve özgürlükleri koruyup geliştirmeyi, her gelen paketle hak ve özgürlükler sınırlandırıldı ve temel haklarımız askıya alındı. Temel haklarımız yok sayıldı. Buna, 'reform' demenin kendisi aslında trajikomik bir durum." ifadelerini kullandı.