DERBİ MORALİ TAMAM

DERBİ MORALİ TAMAM
Geçen yıl bu takım nasıl şampiyon olmuş dedirtecek kadar kötü durumdaki Başakşehir’e Aykut Kocaman çare olur mu? İlk haftadan söylemek zor. Ama Kocaman’ın futbol anlayışı bu takımı yeni bir Konyaspor’a çevirir gibi...

Geçen yıl bu takım nasıl şampiyon olmuş dedirtecek kadar kötü durumdaki Başakşehir’e Aykut Kocaman çare olur mu? İlk haftadan söylemek zor. Ama Kocaman’ın futbol anlayışı bu takımı yeni bir Konyaspor’a çevirir gibi görünüyor.
Onyekuru’nun takıma katılmasıyla hücum anlayışını tamamen değiştiren Galatasaray, son vuruşları hep bu oyuncunun yapmasını istiyor sanki. Elbette forvetsizlik bunu biraz mecbur kılıyor ama ele geçirilmesi kolay bir şifre bu.

  1. dakikada Marcao’nun ceza sahasında kontrolsüz çıkışı Başakşehir’e arayıp da bulamadığını verdi. Sorumsuz bu harekete VAR ile verilen penaltıyı Muslera çelmeyi başardı.
    Galatasaray’ın baskılı, kalabalık hücumları ilk yarının sonuna kadar bereketsiz kaldı. Baştan beraberliğe razı bir görüntü veren Başakşehir, futbol adına bir güzellik ortaya koyamadı.
    İlk yarı biterken şifresi baştan belli operasyon hayata geçirildi. Ryan Donk’un sağ kanattan en uzaktaki adama, Onyekuru’ya nefis ortasına “evin oğlu” kafayla yanıt verdi. Onyekuru kafasının da ayağı kadar sert olduğu yeniden gösterdi.
    Galatasaray maçtaki ilk şutunda golü bularak devreyi tamamladı.
    Fatih Terim de sürekli yan paslardan sıkılmış olmalı ki ikinci yarı hareket gelsin diye yeni transferi Mostafa Mohammed’i, Etobo’nun yerine oyuna aldı. Belhanda da Arda ile değişti. Mohammed’in 55’te kalabalık Başakşehir defansı arasında yükselerek vurduğu kafa şutunun kaleyi bulmaması şansızlıktı.
    Başakşehir ikinci yarı biraz yüklenince iki takımın orta sahasındaki dağınıklık ortaya çıktı.
    Ancak Onyekuru’nun farkı ortada. Top ile öyle barışık ki. O meşin yuvarlak ayağına her geldiğinde insan yeni bir mucize bekliyor.
    Belhanda’nın kornerini sert bir kafa şutu ile kaleye nişanlayan Donk harika bir golle skoru ikiledi.
    Aykut Hoca, 70’nci dakikada ilk müdahalesini yaptı maça. Üç değişiklik birden yaptı. Demba Ba ile yeni transferler Tolga Ciğerci ve Junior Fernandes’i sahaya sürdü.
    Ancak bunlar da oyunu hareketlendirmedi.
    Öyle ki sahada futbol, top Onyekuru’nun ayağına gelince hatırlanır hale geldi. Uzatmada kendisine yapılan net faule tereddütsüz penaltı çalındı. Mostafa Mohammed ilk maçında gol atarak Galatasaray kariyerine iyi başladı.
    Dün geceye Donk ve Onyekuru oyuna damgasını vurdu. Feghouli de takıma eski formuyla katılırsa tadından yenmez gibi görünüyor.
    Herkesin aklı belli ki haftaya oynanacak derbide. Ligin tepesini yeniden şekle sokacak koz Galatasaray’ın elinde. Bu maçta aldığı moral, yeni transferlerin hızlı uyumu ayrıca sarı kırmızılılar için önemli.
    Fatih Terim’in kapanan transfer dönemini zihninde de geride bırakmasını not etmek gerek. Galatasaray, Kadıköy’e başı dik gidiyor.