18’lik delikanlı belediye başkanı

18’lik delikanlı belediye başkanı
ABD’nin Arkansas eyaletinde 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Jaylen Smith, 1800 kişinin yaşadığı Earle kasabasının belediye başkanı seçildi.Mayıs ayında liseyi bitiren Smith’in ABD’nin tarihindeki en genç siyah belediye...

ABD’nin Arkansas eyaletinde 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Jaylen Smith, 1800 kişinin yaşadığı Earle kasabasının belediye başkanı seçildi.

Mayıs ayında liseyi bitiren Smith’in ABD’nin tarihindeki en genç siyah belediye başkanı olduğu bildiriliyor.

ABD tarihinde ilk kez 18 yaşında biri belediye başkanı seçilmiyor ancak yine de dün açıklanan seçim sonucu büyük bir şaşkınlık ve sevinçle kutlandı. Demokrat Parti’den seçime giren Smith, Facebook üzerinden, “Earle, Arkansas için daha iyi bir sayfa açma zamanı. İnsanların oy vermesi için harekete geçen tüm destekçilerime teşekkür ederim. Hepinize gerçekten minnettarım” diye yazdı.

Smith, belediye başkanlığı görevinin yanı sıra Arkansas State University Mid-South’ta eğitimine devam etmeyi ve savcı olmayı planlıyor.

ABD’de 2005 yılında 18 yaşındaki beyaz Michael Sessions henüz liseyi bitirmeden Michigan’daki Hillsdale kasabasında belediye başkanı seçilmişti.