4 bakanla Libya çıkartması

4 bakanla Libya çıkartması
Türkiye, 4 bakandan oluşan bir heyetle Libya’ya çıkartma yaptı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı...

Türkiye, 4 bakandan oluşan bir heyetle Libya’ya çıkartma yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın’dan oluşan heyet, günübirlik resmi ziyaret için Libya’nın başkenti Trablus’a gitti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, görüşmede Türkiye’nin Ulusal Uzlaşı Projesi’ne verdiği desteği yineledi.

Çavuşoğlu, Libya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Necla Manguş ile ortak basın toplantısı da düzenledi.

Türkiye’nin Libya halkına, kalıcı barış, huzur ve refahı bir an önce tesis etmeleri için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, hidrokarbonlar ve protokol alanlarındaki mutabakat muhtıralarını imzaladıklarını belirtti.

Çavuşoğlu, ‘’İlişkilerimizin hukuki zeminini güçlendirecek, iki ülke arasındaki bağları güçlendirecek bu anlaşmaları da bir sonraki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısında imzalamayı düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.