ABD, Delcy Rodriguez'e yönelik yaptırımları kaldırdı

ABD hükümeti, Venezuela'nın geçici devlet başkanı Delcy Rodriguez'i yaptırım listesinden çıkardı.

ABD, Delcy Rodriguez'e yönelik yaptırımları kaldırdı

GAZETE PENCERE - ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez'e yönelik yaptırımları kaldırdı.

Bakanlığın yazılı açıklamasında Venezuela'yı hedef alan yaptırımlarda değişiklik yapıldığı ve Rodriguez'e yönelik yaptırımların kaldırıldığı aktarıldı.

Sosyal medya platformu X'ten açıklama yapan Delcy Rodriguez, "ABD Başkanı Donald Trump'ın kararı, ülkelerimiz arasındaki ilişkileri normalleştirmek ve güçlendirmek için atılmış önemli bir adım" dedi.

Bu sürecin sonunda Venezuela'ya yönelik diğer yaptırımların da kaldırılmasını beklediklerini dile getiren Rodriguez, "Bu, halklarımızın yararına olacak şekilde ekonomik kalkınmaya ve yatırıma olanak sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

3 Ocak günü Venezuela'ya saldıran ABD askerleri, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu esir almış ve ABD'ye kaçırmıştı. Maduro'nun kaçırılmasının ardından Rodriguez, geçici devlet başkanı olmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar