ABD, uyarılarına ara vermiyor

ABD, uyarılarına ara vermiyor
ABD, Türkiye’nin Suriye’de başta kara harekatı olmak üzere tüm operasyonlarına karşı olduğunu her fırsatta yaptığı uyarılarla ortaya koyuyor.Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby,...

ABD, Türkiye’nin Suriye’de başta kara harekatı olmak üzere tüm operasyonlarına karşı olduğunu her fırsatta yaptığı uyarılarla ortaya koyuyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Ankara’nın kendini savunma hakkını destekleseler de Suriye’nin kuzeybatısındaki askeri operasyonların riskleri konusunda, ABD’nin Türkiye’ye karşı net olduğunu söyledi.

Kirby dün gazetecilere yaptığı açıklamada “Suriye’nin kuzeybatısında sivilleri olduğundan daha fazla risk altına sokacak, Suriye’deki birliklerimizi ve personelimizi ya da IŞİD’le mücadele misyonumuzu tehlikeye atacak askeri operasyonlar görmek istemiyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price da Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası kara harekatı ile ilgili taraflara gerilimi azaltmaları çağrısını yineledi. Price, ‘’IŞİD’i yenmek için çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit eden son hava saldırıları dahil, Suriye’nin kuzeyinde artan eylemlerden endişe duymayı sürdürüyoruz’’ dedi.