ABD'den Suriye ve HTŞ adımı: İki listeden de çıkarıldılar!
Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'yi "teröre destek veren ülkeler" listesinden, Heyet Tahrir Şam'ı (HTŞ) da "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist Örgüt" listesinden çıkardı.
GAZETE PENCERE - Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'yi "teröre destek veren ülkeler" listesinden, Heyet Tahrir Şam'ı (HTŞ) da "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist Örgüt" listesinden çıkardı.
ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın Suriye politikasına uygun olarak bu ülkenin "teröre destek veren ülkeler" listesinden resmen çıkarıldığı belirtildi. Açıklamada, Heyet Tahrir Şam'ın (HTŞ) "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist Örgüt" (SDGT) statüsünden çıkarıldığı da duyuruldu.
Bu kapsamda ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi de (OFAC), HTŞ'yi Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar ve Engellenen Kişiler Listesi'nden çıkardı.
"BARIŞ, REFAH VE GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK AMACIYLA..."
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bugün, Suriye’nin 'teröre destek veren ülkeler' statüsünü resmen kaldırdım. Bu adım, Suriye’nin ekonomik açıdan canlanması ve ilerlemesi için yeni imkanlar yaratacaktır. Trump yönetimi, Orta Doğu’da barış, refah ve güvenliği sağlamak amacıyla ABD’nin ulusal güvenliğini güçlendirmeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
ABD yönetimi, temmuzda Kongre'ye yaptığı bildirimde, Suriye'nin söz konusu listeden çıkarılması yönündeki niyetini beyan etmişti. ABD, 1979'da Suriye'yi "teröre destek veren ülkeler" listesine eklemişti. Söz konusu listede, halen İran, Küba ve Kuzey Kore bulunuyor.
Kaynak:Haber Merkezi