Almanya'da on binler AfD'ye karşı meydanlara indi

Almanya'da on binler AfD'ye karşı meydanlara indi
Almanya'da ırkçılık ve aşırı sağcı politikalara karşı gelişen eylemler ivme kazanıyor. Hamburg kentinde yaklaşık 50 bin kişi, "Aşırı sağcılığa ve Neo-Nazi ağlarına karşı" temasıyla gösteri düzenledi.Hamburg kentinin...
Almanya'da ırkçılık ve aşırı sağcı politikalara karşı gelişen eylemler ivme kazanıyor. Hamburg kentinde yaklaşık 50 bin kişi, "Aşırı sağcılığa ve Neo-Nazi ağlarına karşı" temasıyla gösteri düzenledi.

Hamburg kentinin Jungfernstieg bulvarında toplanan yaklaşık 50 bin kişi, “Hamburg ayağa kalkıyor – Aşırı sağcılığa ve Neo-Nazi ağlarına karşı” temasıyla gösteri düzenlendi.

Göstericiler, ellerinde aşırı sağ karşıtı sloganların yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Almanya’da ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve aşırı sağcılığı eleştiren sloganlar atan göstericiler, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) politikacıları ve Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner’e tepki gösterdi.

Göstericiler, aşırı sağcı AfD’nin kapatılması istedi.

on bir hafta içinde Berlin, Köln, Leipzig, Nürnberg ve Freiburg dâhil ülke genelinde çok sayıda protesto düzenlendi. Almanya'da hafta sonunda da 100 civarında gösteri bekleniyor.

Başbakan Scholz destek verdi

Protestoların birçoğunda "aşırı sağa karşı birlikte" sloganı ön plana çıkıyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da yaşadıkları kent olan Potsdam'daki protestoya katıldı.

Bundesliga antrenörleri ve kilise piskoposları da AfD'ye destek verilmesinin olası sonuçları konusunda uyarılarda bulundu. Bu isimlerden Freiburg Teknik Direktörü Christian Streich, "Şu an hiçbir yapmayan bir insan, okuldan ya da tarihten hiçbir şey öğrenmemiş demektir" ifadesini kullandı.