“Babaların babası” 30 yıl sonra yakalandı

“Babaların babası” 30 yıl sonra yakalandı
İtalya’nın en çok aranan mafya lideri Matteo Messina Denaro 30 yıllık kaçak hayatının ardından yakalandı. Sicilya adası merkezli Cosa Nostra’nın ‘’Babaların Babası’’ olarak anılan lideri Matteo Messina Denaro, adanın...

İtalya’nın en çok aranan mafya lideri Matteo Messina Denaro 30 yıllık kaçak hayatının ardından yakalandı. Sicilya adası merkezli Cosa Nostra’nın ‘’Babaların Babası’’ olarak anılan lideri Matteo Messina Denaro, adanın başkenti Palermo’da bir özel klinikte ele geçirildi.

Jandarma güçlerinin özel operasyon birimi ROS, Messina Denaro’nun tedavi amacıyla gittiği klinikte tutuklandığını açıkladı. İtalya basını, klinikten kaynaklara dayandırdığı haberlerde Denaro’nun en az bir yıldır burada tedavi gördüğünü yazdı.

Mafya babasının yakalandığı La Maddalena isimli kliniğin özellikle kanser tedavisinde uzmanlaştığı belirtiliyor. Ansa haber ajansı, Messina Denaro’nun klinikte kemoterapi gördüğünü yazdı. Kliniğin sahibi Stefania Filosto da Corriere della Sera’da yayımlanan açıklamasında Messina Denaro’nun sahte bir isimle (Bonafede) kliniğe başvurduğunu söyledi.

Operasyon sonrası klinik civarında çekilen görüntüler de yayılmaya başladı. Bunlardan birinde güvenlik güçlerinin araçları klinikten ayrılırken etrafta toplanan vatandaşların alkışladığı görülüyor.



‘BİR MEZARLIĞI DOLDURABİLİRİM’
60 yaşındaki Messina Denaro, 1993’ten bu yana aranıyordu.

Kurbanlarıyla “bir mezarlığı doldurabileceğiyle” övünmesiyle hatırlanan mafya liderinin yaklaşık 50 cinayetle bağlantılı olduğu belirtiliyor.