Cesetler hastane koridorunda bekliyor

Cesetler hastane koridorunda bekliyor
ABD merkezli New York Times, Suriye’nin Atarib bölgesindeki bir hastanede yaşananları ve doktorların çektiği görüntüleri uluslararası kamuoyu ile paylaştı. “Suriye’de bir trajedi ile dolu bir hastane” başlığıyla paylaşılan...

ABD merkezli New York Times, Suriye’nin Atarib bölgesindeki bir hastanede yaşananları ve doktorların çektiği görüntüleri uluslararası kamuoyu ile paylaştı. “Suriye’de bir trajedi ile dolu bir hastane” başlığıyla paylaşılan haberde, yüzlerce insanın cansız bedeninin hastaneye getirildiği, hastanede ve morgda yer kalmadığı belirtildi. Gazeteye konuşan doktorlardan Dr. Abdülmacid, “Pazartesi gününden beri 148 insanın cansız bedeni getirildi. Pazartesi gününden beri geliyor” ifadesini kullandı. 33 yaşındaki doktor, “Bazılarının kafası yok bazılarının ise uzuvları yok” dedi.

ÖLENLERİN SAYISI 3 BİNİ AŞTI
Suriye’de depremler nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bini aştı. Suriye’de birçok kuzey şehrinin altyapısı, neredeyse 12 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle çok zayıflamış durumdaydı. Bu durum, depremin etkisinin daha da yıkıcı olmasına sebep oldu.