Endonezya'daki depremde ölü sayısı 38'e yükseldi
Endonezya'da sabah saatlerinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e çıktı.
Yayınlanma:
GAZETE PENCERE - Endonezya'nın doğusundaki Flores Adası'nda sabah saatlerinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Endonezya'nın afet yönetim yetkilileri, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 38'e yükseldiğini, can kaybının artabileceğini açıkladı. Deprem ve ardından süren artçı sarsıntılar çok sayıda yapıda hasara yol açtı.
Depremin ardından yapılan tsunami uyarısı, deniz seviyesinde önemli bir yükselme tespit edilmemesi üzerine yaklaşık üç saat sonra kaldırıldı.
Yetkililer, bölge halkına kıyı kesimlerinden ve hasarlı yapılardan uzak durmaları çağrısında bulundu.
Kaynak:ANKA
Öne Çıkanlar