Esad: Dolardan vazgeçilmesi ekonomik kalkınma için imkan sağlayacak

Esad: Dolardan vazgeçilmesi ekonomik kalkınma için imkan sağlayacak
Suriye Devlet Başkanı Esad, mali işlemlerde Amerikan dolarından Çin yuanı lehine vazgeçilmesinin, ülkelerin ekonomik kalkınması için imkan sağlayacağını belirtti.Suriye Devlet Başkanı Esad, mali işlemlerde Amerikan dolarından...

Suriye Devlet Başkanı Esad, mali işlemlerde Amerikan dolarından Çin yuanı lehine vazgeçilmesinin, ülkelerin ekonomik kalkınması için imkan sağlayacağını belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Esad, mali işlemlerde Amerikan dolarından Çin yuanı lehine vazgeçilmesinin, ülkelerin ekonomik kalkınması için imkan sağlayacağını söyledi.

Esad, “Kalkınma ve ekonomik işbirliğini sağlamak için bir inisiyatif ve yöntem ortaya koymak gerekiyor. Dolar ile mali işlemlerden muafiyet gerekli hale geliyor. BRICS ülkeleri, ülkeler arasındaki ticari işlemler için Çin yuanını seçmenin yanı sıra bu alanda kilit bir rol oynayabilir” ifadelerini kullandı.

Çin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Zhai, Lübnan Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından Beyrut’tan Şam’a geçerek Suriye lideri Esad ile bir araya geldi.