Esad dünyaya öfkeli: Kırık bacaklarımızla dilenmemizi mi istiyorlar?

Esad dünyaya öfkeli: Kırık bacaklarımızla dilenmemizi mi istiyorlar?
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, deprem sonrasında Batı’dan, savaş halinde olan ülkesine yardım gelmemesini sert bir mesajla eleştirdi. Esad, Twitter’dan paylaştığı iletisinde şu ifadelere yer verdi: “Batı, hükümetimiz...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, deprem sonrasında Batı’dan, savaş halinde olan ülkesine yardım gelmemesini sert bir mesajla eleştirdi. Esad, Twitter’dan paylaştığı iletisinde şu ifadelere yer verdi: “Batı, hükümetimiz ‘istemediği’ için yardım göndermediklerini söylüyor. Yıkılan binaların ve ölen insanların resimleri yeterli değil mi? Yoksa Suriye halkının kırık bacaklarla dilenmesini mi istiyorlar?”

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad da, yaptırımların bahane olarak kullanılmaması gerektiğini savundu ve Avrupa’ya yardım gönderme çağrısında bulundu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında, Suriye’ye insani yardım konusunda yöneltilen soruya, “İki tane daha kapının açılması konusunda çalışmalar yapıyoruz” yanıtını verdi. Çavuşoğlu, özetle şunları söyledi:

GEREKTİĞİNDE HAVA SAHAMIZI AÇIYORUZ
“Suriye tarafında bazı yollarda tahribat var, bizim ve uluslararası toplumun yardımları konusunda bazı zorluklar çekiliyor. Bu nedenle iki tane daha kapının açılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu insani bir durum, siyasi bir durum değil. Suriye rejiminin de kontrol ettiği noktalardan bu kapıların açılması için çalışıyoruz. Gelen yardımların ulaşması konusunda ya da doğrudan Halep gibi havaalanlarına uçuş talebi olduğu zaman hava sahamızı açıyoruz. Bazı uçaklarla yardımların bir kısmı Türkiye için bir kısmı Suriye için geliyor. Yardımların ulaşması konusunda da gerekli desteği veriyoruz.”