Eski Adalet Bakanına, “ertelemeli” idam cezası

Eski Adalet Bakanına, “ertelemeli” idam cezası
Çin’in eski Adalet Bakanı Fu Cınghua, ‘rüşvet’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla yargılandığı davada ertelemeli idam cezasına çarptırıldı. Çin basınının aktardığına göre, eski bakanın cezası iki...

Çin’in eski Adalet Bakanı Fu Cınghua, ‘rüşvet’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla yargılandığı davada ertelemeli idam cezasına çarptırıldı. Çin basınının aktardığına göre, eski bakanın cezası iki yıl sonra müebbet hapis cezasına çevrilebilir.

Çin’in Cilin eyaletinin merkezi Çangçun şehrindeki Orta Halk Mahkemesinde görülen rüşvet davasında Fu Cınghua, Adalet Bakanlığı, Pekin Kamu Güvenliği Bürosu Direktörü ve Kamu Güvenliği Bakan Yardımcılığı görevlerini yürüttüğü dönemde, kendisi ve akrabaları aracılığıyla 117 milyon yuan (yaklaşık 14,9 milyon dolar) rüşvet almakla suçlandı.

“Rüşvet” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlamalarından hüküm giyen eski bakan ve polis şefi, iki yıl ertelemeyle idam cezasına çarptırıldı.

Eski Adalet Bakanı ve polis şefi hakkındaki dava 11 Temmuz’da açılmıştı. Fu, 29 Temmuz’da yapılan duruşmada hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmişti.