Filipinler’de feribot faciası

Filipinler’de feribot faciası
Filipinler’de seyir halindeki bir feribotta çıkan yangında 31 kişi yaşamını yitirdi, en az 23 kişi yaralandı. Kaybolan yedi kişi için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.Filipinler’in güneyinde 250 yolcu ve mürettebatın...

Filipinler’de seyir halindeki bir feribotta çıkan yangında 31 kişi yaşamını yitirdi, en az 23 kişi yaralandı. Kaybolan yedi kişi için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Filipinler’in güneyinde 250 yolcu ve mürettebatın bulunduğu bir feribotta seyir halindeyken yangın çıktı. Basilan eyaleti Valisi Jim Hataman, güneydeki liman kenti Zamboanga’dan Sulu vilayetindeki Jolo kasabasına giden feribotun gece yarısına yakın Basilan açıklarında alev aldığını söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kurtarılan yolcuların, yangının arttığı anda feribottan atladığını, sahil güvenlik, donanma ve balıkçılar yardımıyla denizden çıkarıldıklarını belirten Basilan Valisi Hataman, en az 23 yolcunun yaralandığını ve hastanelere kaldırıldığını kaydetti. Yangının çıkış nedenine ilişkin başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

Reuters haber ajansına konuşan Mindanao Bölgesi Sahil Güvenlik Kurumu Başkanı Rejard Marfe, yangın sırasında çoğu kişinin uykuda olduğunu teyit ederek olayın ardından ‘kaos yaşandığını’ söyledi.

Aralık 1987’de Filipinler bandıralı Dona Paz isimli feribot bir yakıt tankeriyle çarpıştıktan sonra batmıştı. 4 bin 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiği kaza, dünyanın barış zamanındaki en kötü deniz felaketi olarak kayda geçmişti.