İddia: Suriye Milli Ordusu çadırlara el koydu

İddia: Suriye Milli Ordusu çadırlara el koydu
Maraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle büyük bir yıkımın meydana geldiği komşu Suriye’de en az 6 bin 747 kişinin öldüğü açıklandı.Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) bileşenlerinin deprem yardımlarını haraca...

Maraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle büyük bir yıkımın meydana geldiği komşu Suriye’de en az 6 bin 747 kişinin öldüğü açıklandı.

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) bileşenlerinin deprem yardımlarını haraca bağladığı ileri sürülürken bölgeden yeni iddialar gelmeye devam ediyor. SMO’ya bağlı Levant Cephesi’nin Halep’in kuzeyindeki Azez yakınlarında bulunan Kafra kasabasında çadırlara el koyduğu belirtildi. Örgütün, üyeleri ve ailelerini yerleştirmek üzere çadırlarda kalanları kovduğu ileri sürüldü.

North Press’e konuşan bir kaynak, “Depremden etkilenen 60 aile Kafra kasabasında bir kamptan kovuldu ve örgüt üyeleri yerleştirildi,” dedi. Kaynak, çadırların yanı sıra sivil toplum kuruluşları tarafından bölgeye getirilen yardım ve acil durum çantalarına da el konulduğunu söyledi.